Haberler

Türkiye'nin En Büyük Feribotu Van Gölü'ne İndirildi

Güncelleme:

Van Gölü Feribot İşletme Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan Türkiye'nin en büyük feribotu, Van Gölü'ne indirildi.

Van Gölü Feribot İşletme Müdürlüğü tarafından 4 yılda inşa edilen ve 7 katlı olup 136,5 metre uzunluğa, 24 metre genişliğe ve 50 vagon taşıma kapasitesine sahip Türkiye'nin en büyük feribotu, Van Gölü'ne indirildi.

BİR TANESİ DAHA YOLDA

Nursoy Şirketler Grubu Proje Müdürü Celalettin Kılıçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en büyük feribotunu Van Gölü'ne indirdiklerini belirterek, tersanede bir feribotun daha yapımının devam ettiğini ve yakın zamanda onu da suya indireceklerini söyledi.

"TEMMUZDA TESTLER BAŞLAYACAK"

Kılıçoğlu, 2011 yılından bu yana devam eden çalışmaların ardından feribotun Van Gölü ile buluştuğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Feribot içerisinde henüz yapılacak ince işler var. Bunlar da 15 Haziran'da tamamlanacak. Temmuz ayı başında test seferlerine başlanmış olacak. 7 katlı feribotun en alt katında makine ve elektrik daireleri olacak. Bir üst katında vagonların bineceği ray katları var. Onun bir üstünde 350 yolcu kapasiteli geniş bir salon bulunuyor. Salonun içerisinde lokanta, çay ocağı, kafeterya, büfe ve benzeri hizmetlerin verileceği yerler olacak. Ayrıca bu feribotun en büyük özelliği çift yön yükleme yapabilmesidir. Bu feribotlar her iki taraftan simetriktir ve her iki yöne gidebilir. Bu nedenle en üst katta 2 adet kaptan köşkü var. Kaptan gidiş yönüne doğru her iki tarafı kullanabilir."

"YÜK VE ZAMAN KAZANCI SAĞLAYACAK"

Feribotun 4 bin ton yük taşıma kapasitesine sahip olduğunu ve 4 geminin taşıdığı yükü bir seferde taşıyabildiğini anlatan Kılıçoğlu, "Mevcut gemiler ortalama bin ton yük taşıma kapasitelidir. Bizim geminin kapasitesi ise 4 bin ton. Hız olarak da onlar 4 veya 4,5 saatte Tatvan'dan Van'a ulaşıyor. Bu gemi ise 3 saat 15 dakikada yol alacak. Dolayısıyla hem yük hem de zaman açısından kazancımız olacak" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Van Gölü Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500

Yorumlar (6)

TATVANLI:

HAYIRLI UĞURLU OLUR İNŞALLAH

21
0
yanıtYanıtla
mstf:

van gölü canavarına dikkat edin

4
1
yanıtYanıtla
Yahya:

Hayırlı ve uğurlu olsun cümlemize

1
0
yanıtYanıtla
Gürkan bayramMobil-IOS:

Bir van lı olarak sevindim hayrlı olur inşallah

1
0
yanıtYanıtla
l Kirco:

vana hayirli olsun Devlet buraya daha fazla yardim yapir depremden sora Allah razi olsun

0
0
yanıtYanıtla
x a:

kütolara ve Tatvan halkına hayırlı olur inşallah küto ne diyeceksiniz anlayan anladı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title