Haberler

Türkiye'nin Dünya Çapındaki İlk Uluslararası E-Spor Şampiyonası

Dünya genelinde 70 ülkede 84 milyonun üzerinde oyuncu tarafından online olarak oynanan bilgisayar oyunu Point Blank’in, 2010 yılından bu yana yapılan uluslararası şampiyonaların bu yılki ev sahibi Türkiye oldu.

Dünya genelinde 70 ülkede 84 milyonun üzerinde oyuncu tarafından online olarak oynanan bilgisayar oyunu Point Blank'in, 2010 yılından bu yana yapılan uluslararası şampiyonaların bu yılki ev sahibi Türkiye oldu.

Uluslararası PBIC şampiyonasında ülkelerini temsil etmek için her yıl yaklaşık 3.000 ile 5.000 takımın yarıştığı turnuvaya, Güney Kore, Tayland, Endonezya, Rusya, Türkiye (2), Brezilya, Latin Amerika, Malezya Singapur, Kuzey Amerika ve Filipinler katılıyor.

Beş günlük etkinliğin iki gün sürecek şampiyona ayağında ziyaretçiler, oyuncular, mühendisler ve yerli ve yabancı medya mensuplarından oluşan yaklaşık 1,500 kişilik izleyici kitlesine çekilişlerle hediyeler dağıtılırken, turnuvanın yarışmaya katılan takımlarına verilecek toplam para ödülü 50.000USD olacak.

Şampiyonada kazanan 1. takıma 30,000USD, 2.'ye 8,000USD, 3.'ye 3,000USD, 4.'ye 2,000USD, dereceye giremeyen takımlara teselli ödülü 1,000'er USD ve seçilen En Değerli Oyuncu'ya 1,000USD olmak üzere toplam 50.000 dolarlık ödül dağıtılırken, PBIC'nin ana sponsoru ASUS tarafından da katılımcılara 3D monitörler ve mini PC'ler hediye edilecek.

EN İYİ OYUN

4. Ulusal Point Blank Turnuvası Büyük Finali'nde şampiyon olup, PBIC 2014'e yarışmaya hak kazanan Türk Takımları Atanet Games ve Wild Fire oldu. Nfinity Games'in Bölge Müdürü Heonyoung Park, Point Blank oyununun şu anda dünyadaki en iyi MMOFPS (Massively Multiplayer Online First Person Shooter)oyunu olduğunu belirtiyor. Son 3 yılda Türkiye bilgisayar oyunu sektörünün belirgin ve önemli ölçüde gelişip büyüdüğünü ve böylece online oyun pazarında ve e-spor kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Heonyoung Park, uluslararası e-spor'u 2014'te Türkiye'de gerçekleştirmenin zamanlamasının doğru olduğuna ve bu sayede oyun pazarının ülkede çok daha fazla gelişeceğine inandıklarını belirtiyor.

Dünyanın birçok ülkesinden en iyi oyuncular ve takımları bir araya getirecek olan etkinlik, 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilecek.

Türkiye'de düzenlenecek ilk Uluslararası e-spor şampiyonası olan PBIC, dünyanın 10 ülkesinden birçok oyunseveri ve en iyi Point Blank oyuncularını bir araya getirecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Güney Kore Tayland Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title