Haberler

Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Arı Açıklaması

Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı, Fetullahçı Terör Örgütü ile (FETÖ) mücadele konusunun Türkiye-Senegal ilişkilerinde öncelikli gündem maddeleri arasında olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı, Fetullahçı Terör Örgütü ile (FETÖ) mücadele konusunun Türkiye- Senegal ilişkilerinde öncelikli gündem maddeleri arasında olduğunu söyledi.

AA muhabirine Senegal'deki FETÖ yapılanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Arı, Senegal'de FETÖ'ye ait yapılanmaların bulunduğunu belirterek, "FETÖ'yle mücadele öncelikli gündemimiz." dedi.

15 Temmuz'daki FETÖ darbe girişiminden sonra Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall'in bir açıklama yaparak bu girişimi kınayan ilk Afrikalı liderler arasında bulunduğuna dikkati çeken Arı, dost ve kardeş Senegal halkının Türk milletiyle dayanışma içinde bulunduğunu belirtti.

Arı, Türkiye'deki demokrasi nöbetleri sırasında meydanlarda Senegal bayraklarının dalgalandırılmasının ülkenin Türkiye'ye olan desteğinin somut bir göstergesi olduğunun altını çizerek, darbe teşebbüsü sonrasında da Senegal halkından Büyükelçiliğe duygusal yönü ağır basan çok sayıda destek mesajı gönderildiğini söyledi.

Senegal makamlarıyla görüşmelerinde muhataplarına FETÖ örgütünün yurtdışı yapılanmasıyla ilgili ayrıntılı bilgi verdiğini bildiren Arı, FETÖ'nün faaliyetlerini anlatmaya devam edeceğini kaydetti.

Arı, Türkiye ve Senegal arasındaki ilişkilerin ortak kültürel ve manevi değerler çerçevesinde her alanda karşılıklı yarar, dostluk ve kardeşlik temelinde geliştiğini anımsatan Büyükelçi Arı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Senegal Cumhurbaşkanı Sall arasında yakın ve samimi ilişkilerin bulunduğunu ifade etti.

Son dönemde, Türkiye ve Senegal arasında cumhurbaşkanı düzeyinde karşılıklı dört ziyaret gerçekleştirildiğini vurgulayan Arı, üst düzey makamlar arasında yoğun görüşme trafiği bulunduğunu, bunun son örneğinin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Senegal Dışişleri Bakanı Mankeur Ndiaye arasında bu hafta içinde yapılmış telefon görüşmesi olduğunu hatırlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Senegal Türkiye Dakar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title