Haberler

Türkiye'nin 4. Büyük Köprüsü 2016'da Hizmete Girecek

Güncelleme:

Batman'da 2013 yılında 4 Bakanın temelini attığı Türkiye'nin 4. büyük köprüsü 2016 yılında hizmete girecek.

Ilısu Baraj Gölü altında kalacak Hasankeyf ilçesinde, etkilenecek yeni yerleşim birimleri için yapılan köprünün temelini 2013 yılında dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Mehmet Şimşek ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından atılmıştı.

İki yıldan beri yapılan hummalı çalışmalardan sonra ayakları yükselen köprülerde sona gelindi. Hasankeyf-2 ismi verilen ve bin 8 metre uzunluğunda olan 27 metre genişliğindeki köprünün yüksekliği 98 metre olarak yapıldı. Çift şeritli ve yaya geçişi olan köprü 14 ayaklı inşa edildi. Köprü çalışmalarında 350 işçi canla başla çalışarak 2016 yılına kadar bitirmeyi planlıyorlar.

"YÜZ YILIN PROJESİ OLARAK GÖRÜYORUZ"

Yeni Hasankeyf'te yapılan tüm projelerin yüzyılın projesi olarak gördüklerini ifade eden Hasankeyfli Çoban Ahmet lakaplı Ahmet Akdeniz adlı vatandaş, çözüm süreciyle birlikte bölgeye büyük yatırımların geldiğini söyledi. Ahmet Akdeniz, "Çözüm süreci ile birlikte bölgeye büyük yatırımlar geldi. Özellikle Hasankeyf'te yapılan bu yatırımlar yüz yılın projeleridir. Nasıl ki İstanbul'da boğaz köprüsü varsa ve dünya o boğaz köprüsüne titriyorsa ikinci boğaz Güneydoğu'da yapılıyor. 150 kilometre uzunluğunda 2 kilometre genişliğinde bir göl 5 ilin ortasından geçecek. Tabi bu güzel projenin hayata geçmesi için bu çözüm süreci kardeşlik projesinin bir an önce ve en iyi şekilde tamamlanması gerekir" dedi.

"DEVLET SİZİ KANDIRIYOR DİYENLERE İNAT DEVLET YATIRIMLARA DEVAM EDİYOR"

Sürekli 'Devlet sizi kandırıyor, devlete inanmayın, size yollar köprüler yapmayacak' diyenlere inat devletin hizmet ve yatırım yapmaya devam ettiğini anlatan Ahmet Akdeniz, "Bu yüz yıllık projede Hasankeyf'te yapılan bu büyük yatırımı tüm Hasankeyfliler tarafından desteklenmesini istiyorum. Hasankeyf bin yıl önce muasır medeniyetler yaşadı. Şimdi ise inşallah hükümetimizle beraber iki bin yılında da gelecekte de muasır medeniyetleri yaşayacak. Tüm bu projeler 2016 yılının sonuna kadar bitmesi planlanmış. Biran önce yeni Hasankeyf'e yerleşmek istiyoruz" diye konuştu.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ahmet Akdeniz Hasankeyf Türkiye Ilısu Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (42)

siyah kalem:

en büyük havalanını yapmaya çalışıyoruz ama hava alanında bagajların yol aldığı bandı hala üretemiyorsak düşündürücü. . . .

18
43
yanıtYanıtla
no comment:

buradaki pekoculara bakıyorum da, yorumlar mükemmel. . . la olum size yaranılmaz devlet trilyonlar yatırıp köprü yapar;tarihimiz yok ediliyor dersiniz, köprü yol yapmaz bu seferde doğuya yatırım yok dersiniz. . . nasıl yaratıklarsınız lan siz

40
20
yanıtYanıtla
Yaman:

yazik paralara

11
46
yanıtYanıtla
AHMETmobilWeb@haberler.com:

fazla merhamet maraz doğurur nankörlük yapacağını bile bile yapıyosunuz bunları 1000 kere şahit olduk bunların nankörlüğüne su bile vermeyin haketmiyolar çünkü haketseler baş tacı ederdik

35
20
yanıtYanıtla
MUSAKAZiM:

DEVLET MECBUR YAPACAK BUNLAR HEP ZARURI. YOK BIDE YAPMAYACAGDI, NUFUSUN SON 15/20 YILDA BOMBA GIBI PATLAMASI BU HIZMETLER EKSIK BILE. GERCI GERICI KOYUNLAR BUNLARIN IDRAK ETMELERI ZOR.

38
12
yanıtYanıtla
ADINI YAZIN:

YATIRIMLARA BAK YATIRIMLARA. BUNLARI GÖRMEMEK İÇİN KÖR OLMAK LAZIM SLOGAN MİLLİYETCİLERİ DE GÖRSÜN.

27
22
yanıtYanıtla
ÖZGÜR TÜRK:

TEROR SURDA YASAYAN MILLETIN YAKASINI BIR BIRAKSA DA ARTIK ONLAR DA BATIDAKILER KADAR IMKANLI GELISMIS BIR HAYAT SUREBILSELER

17
28
yanıtYanıtla
BafralımobilWeb@haberler.com:

La bu itlere iyilik yaramaz bırakın çamurun batağın içinde yaşasınlar ben bu iktidarın taaaaa a .......

14
28
yanıtYanıtla
SILÊmobilWeb@haberler.com:

EE TARIHI KULTURU YOK ET BI DE BEN KOPRU YAPTIM DE TARIH SIZI AFFETMEYECEK DOGA INSAN KATILLERI

15
27
yanıtYanıtla
berfo anada oldu.oglunun kemikleri bulamadanmobilWeb@haberler.com:

Gereksiz bir masraf doguya uyduruk hain projeler bunlar.aslinda projede denmez.o tarihi guzelliklwri kasten baraj altina gommek istiyorlar.isid gibi parcalamayamiyorlae bu sekilde yoketmek istiyorlar.orada kurtlugun binlerce yillik yillik tarihi var.

10
25
yanıtYanıtla
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title