Haberler

Türkiye - Lübnan İyi Niyet Sözleşmesi İmzalandı

Güncelleme:

Lübnan Dannieh Belediyeler Birliği Başkanı Mohamad Saadieh, tarih kitaplarında Türkiye'nin kendilerine yanlış anlatıldığını söyledi.

Lübnan'da şimdi de Türkiye ile Ermenistan arasında büyük bir sorun varmış gibi gösterilmeye çalışıldığını ifade eden Saadieh, "Biz buna inanmıyoruz. Türkiye zulmeden değil, aksine hoşgörüyü bütün dünyaya hakim kılmaya çalışan bir ülkedir. Artık bundan sonra Türkiye'nin Ortadoğu'daki iyi niyet sözcüsü biziz" dedi.

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ile Lübnan Dannieh Belediyeler Birliği arasında "İyi Niyet Sözleşmesi" imzalandı.
MBB'nin Eminönü'ndeki binasında gerçekleştirilen törende İyi Niyet Sözleşmesi'ne, MBB Başkanvekili ve Bağcılar Belediye Başkanığı Lokman Çağırıcı ile Dannieh Belediyeler Birliği Başkanı Mohamad Saadieh imza attı.
İmza öncesinde bir konuşma yapan Lokman Çağırıcı, MBB olarak sadece Marmara Bölgesi'nde değil dünyanın birçok noktasındaki belediyelerle işbirliğini önemsediklerini söyledi. Çağırıcı "MBB Başkanımız ve aynı zamanda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, uluslararası diyalog ve işbirliğinin dünya barışına katkı sağlayacağına inanıyor. Biz de birlik olarak çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz" dedi. Çağırıcı, özellikle İslam coğrafyasındaki sıkıntıların son dönemde had safhaya çıktığına da dikkat çekerek, "Yaşanan bu sıkıntıların ortadan kaldırılması, bu tür işbirliklerinin artmasıyla mümkün olacaktır" şeklinde konuştu.

- "Tarih kitaplarında Türkiye hep yanlış anlatıldı..."

Dannieh Belediyeler Birliği Başkanı Mohamad Saadieh ise Türkiye'de bulunmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyduğunu söyledi. Dannieh bölgesinde 27 belediye, 80 köy bulunduğunu belirten Saadieh, "Bu köylerden 3'ü Türkmen köyü. Ancak maalesef Türkçe'yi bilmiyorlar. Türkiye o 3 köyü daha yeni tanıdı" dedi.
Lübnan'ın küçük olmasına rağmen farklı görüş ve inançları bünyesinde barındıran bir ülke olduğunu ifade eden ve uzun yıllar Lübnan'daki tarih kitaplarında Türkiye'nin yanlış anlatıldığını vurgulayan Saadieh "Türkiye denince bizim aklımıza hep seferberlik, Dünya Savaşı, vergiler ve zulüm getirdiler. Ancak buradaki devletin insana ne kadar değer verdiğini, tüm uygarlıklar üzerinde hoşgörüyü hakim kılmak için mücadele ettiğini gördük. Bize tarih kitaplarında Türkiye'yi hep yanlış anlatmışlar" dedi.

- Türkiye – Ermenistan İlişkileri…

Son dönemlerde de Türkiye ile Ermenistan arasında büyük bir sorun varmış gibi gösterilmeye çalışıldığına dikkat çeken Dannieh Belediyeler Birliği Başkanı Mohamad Saadieh, "Lübnan'da büyük bir Ermeni nüfusu var. Biz Türkiye ile Ermenistan arasında bir sorun olmadığını biliyoruz ama Lübnan'da bunun çok büyük bir sorunmuş gibi gösterilmeye çalışıldığına şahit oluyoruz. Biz bu konudaki görüşlerimizi Lübnan'daki tüm kesimlerle paylaşıyoruz ve yanlış inanış ve görüşlerin ortadan kaldırılması için mücadele veriyoruz. Artık biz Türkiye'nin Ortadoğu'daki iyi niyet sözcüsüyüz" şeklinde konuştu.

- İyi Niyet Sözleşmesi…

Saadieh, MBB ile imzalanan bu iyi niyet sözleşmesine aralarında Hristiyan üye belediyelerin de bulunduğu 27 üyenin tamamının "Evet" dediğini de sözlerine ekledi.

İyi Niyet Sözleşmesi, iki kurum ve üye belediyeleri arasında her türlü bilgi ve tecrübe paylaşımının yanı sıra, uluslararası ilişkilerde karşılıklı işbirliği, kapasite geliştirme, personel değişimi, öz kaynaklar, ulusal ve uluslararası kaynaklar ile ortak projeler geliştirilmesi ve kardeş-şehir uygulamalarını kapsıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

ermenistan marmara türkiye lübnan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title