Haberler

Türkiye, Kazakistan ile 800 Milyon Dolarlık Anlaşma İmzaladı

Güncelleme:

Türkiye ve Kazakistan arasında toplam bedeli 800 milyon doları bulan 19 ortak proje için anlaşma sağlandı.

Kazakistan Yatırım ve Kalkınma Bakanlığı, Türkiye ve Kazakistan arasında toplam bedeli 800 milyon dolar tutan 19 ortak proje için anlaşma sağlandığını ayrıca 2,8 milyar dolarlık 25 ayrı iş girişiminin hayata geçmesinde de mutabık kaldığını duyurdu.

ERDOĞAN VE NAZABAYEV'İN KATILIMIYLA DEV İŞ FORUMU

Üç günlük resmi ziyaret için Kazakistan'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev 400 iş adamının katıldığı Türkiye-Kazakistan İş Forumu'na başkanlık etti.

Forumda iki ülke arasında Yeni Sinerji Ortak Eylem Planı'nın güncellenmesine ilişkin imzalanan protokol çerçevesindeki konular ele alındı.

NAZARBAYEV: TÜRKİYE İLE TİCARETİMİZ 10 MİLYAR DOLARA ÇIKABİLECEK

Nazarbayev burada yaptığı konuşmada, güncellenen 'Yeni Sinerji' protokolüyle Kazakistan-Türkiye ticaret hacminin 3.4 milyar dolardan 10 milyar dolara çıkabileceğini vurguladı.

Kazakistan Yatırım ve Kalkınma Bakanlığı ''Yeni Sinerji Ortak Eylem Planı'' ile birlikte Türkiye ve Kazakistan arasında toplam bedeli 800 milyon dolarlık 19 ortak proje için anlaşma sağlandığını, iki ülkenin ayrıca 2,8 milyar dolarlık 25 ayrı iş girişiminin hayata geçmesi konusunda da mutabık kaldıklarını duyurdu.

"Yeni Sinerji Ortak Eylem Planı" ticaret, kalkınma, sanayi, tarım, ulaşım, lojistik ve turizm konularında işbirliği amacıyla 2012 yılında imzalanmıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Nursultan Nazarbayev Kazakistan Türkiye Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (51)

hacımobilWeb@haberler.com:

Hayırlı olsun Kardeş ülke kazakistan

51
9
yanıtYanıtla
SinemMobil-IOS:

Allah seni başımızdan eksik etmesin senin gibisi gelmez kolay kolay.

31
17
yanıtYanıtla
araf:

boş işler göz boyama. . anca masraf turistik gezi.

12
31
yanıtYanıtla
..mobilWeb@haberler.com:

Iste bole olacak artik irirkdaslarimizla yapalim antlasmalari avrupa o yuzden kuduruyor pakistanla da cok icli disli olalim super atom ve nukleer guce sahip Turk birligini kuralim kavimler gocunu tekrar yasatalim alcak avrupaya ve digerlerine beter olsunlar birlesicez irkdaslarimizla avrupaninda sonu gelecek insallah

34
9
yanıtYanıtla
yıldırma:

çok seviyorum kazak insanlarını ya

34
6
yanıtYanıtla
BARİŞmobilWeb@haberler.com:

Durmak yok yola devam..

31
9
yanıtYanıtla
dombıra:

TAYYİP BABA

28
11
yanıtYanıtla
osimobilWeb@haberler.com:

Cumhur başkanı dediğin böyle olur halkın başkanı yatarmı ya çalışır. Diğer cumhurbaşkanları yatarak geldi yatarak gitti.

31
6
yanıtYanıtla
):

sevmeyen var ama seven daha çok

30
6
yanıtYanıtla
İmparatormobilWeb@haberler.com:

Bu cumhurbaşkanı başka cumhurbaşkanı atanmış değil seçilmiş cumhurbaşkanı. İstanbul da sultan, adanada Allahın adamı, sivasta yiğit, Diyarbakır da biji, trabzonda reistir.

26
10
yanıtYanıtla
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title