Haberler

Türkiye, Irak'a İnsani Yardıma Devam Ediyor

Dışişleri Bakanlığı: "Telafer ilçesindeki yerlerinden edilmiş kişilere ulaştırılmak üzere, AFAD koordinasyonunda hazırlanan gıda, giysi ve battaniye gibi muhtelif yardım malzemelerinden oluşan 7 TIR’lık malzemenin bugün bölgeye sevk edilmesi planlanmaktadır"

Dışişleri Bakanlığı, Irak'taki çatışmalardan etkilenen Türkmenlere ve diğer Iraklılara yönelik insani yardım faaliyetlerine devam edildiğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Telafer ilçesinde yerlerinden edilmiş kişilere ulaştırılmak üzere Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda hazırlanan gıda, giysi ve battaniye gibi çeşitli yardım malzemelerinden oluşan 7 TIR'lık malzemenin bugün bölgeye sevk edilmesinin planlandığı bildirildi.

"4 TIR'lık insani yardım malzemesi ise daha sonra bölgeye gönderilmek üzere Şırnak'ta depolanacaktır" denilen açıklamada, AFAD tarafından Habur sınır kapısı sıfır noktasında insani yardımların ulaştırılacağı bir deponun dün faaliyete geçtiği kaydedildi.

Açıklamada, ayrıca "Irak'ta alıkonulan Musul Başkonsolosluğumuz personelinin ülkemize sağ salim dönmesi amacıyla gerekli çalışmalar hassasiyetle sürdürülmektedir. Kriz Merkezi'ne ulaşan bilgi ve destek talepleri, eldeki güncel bilgiler ışığında ilgili birimlerimizce süratle cevaplandırılmaktadır" bilgisi verildi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Türkiye Telafer Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title