Haberler

Türkiye İnovasyon Haftası"Nın Ardından

Gaziantep'te düzenlenen etkinliklerde en yüksek katılımcı sayısına ulaşıldığı bildirildi.

Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında Gaziantep'te düzenlenen etkinliklere 7 bin kişinin katılım gösterdiği, bu sayedede en yüksek katılımcı sayısına ulaşıldığı bildirildi.

Ekonomi Bakanlığının katkılarıyla Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından, Arçelik A.Ş ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) stratejik partnerliğinde, inovasyon kültürünü Anadolu kentlerine yaymak amacıyla İzmir ve Ankara'da düzenlenen etkinliklerden sonra Gaziantep'te düzenlenen İnovasyon Haftası tamamlandı.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, yazılı açıklamasında, Gaziantep'in, ihracatta Türkiye 6'ncısı olması ve sanayisinin gelişiminin bir tesadüf olmadığını belirtti.

İnovasyon Haftasına katılım anlamında Gaziantep'in gücünü bir kez daha gösterdiğini ifade eden Büyükekşi, 3 gün süren konferanslara kentin ciddi katılım gösterdiğini vurguladı.

İnovasyon kavramını Anadolu kentlerine yaymak amacıyla önce İzmir'de, ardından Ankara'da iki farklı etkinlik gerçekleştirdiklerini hatırlatan Büyükekşi, şunları kaydetti:

"Her iki etkinliğe de yaklaşık 5'er bin kişi katıldı. Gaziantep'te ise 3'üncü gün sabah itibariyle yaklaşık 7 bin kişi katılım rakamı vardı. Bu bir rekor. Gün bitiminde bu sayı daha da arttı. Gaziantep'te dolu dolu üç günü geride bıraktık. İnovasyon gurularını, iş dünyasının patronlarını, marka ve tasarım uzmanlarını dinledik. Akademi ve sanayi arasında köprü kurduk."

Büyükekşi, herkesi, 4-5-6 Aralık tarihlerinde İstanbul'da yapılacak Türkiye İnovasyon Haftası İstanbul etkinliğine davet etti. - Gaziantep

Kaynak: AA / Ekonomi

Mehmet Büyükekşi Gaziantep Türkiye İzmir Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title