Haberler

Türkiye Imaj Kampanyası" Tanıtım Toplantısı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, bugün başlatılan ve bir yıl sürecek Türkiye İmaj Kampanyası'nda 7 ülkede 500 milyon kişiye doğrudan ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, "Kampanya sonunda 2,7 milyar erişim teması sağlamayı planlıyoruz.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, bugün başlatılan ve bir yıl sürecek Türkiye İmaj Kampanyası'nda 7 ülkede 500 milyon kişiye doğrudan ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, "Kampanya sonunda 2,7 milyar erişim teması sağlamayı planlıyoruz. İnanıyoruz ki, kampanyamız ile birlikte ülkemize karşı yapılan kara propagandaya etkili bir karşılık vermiş olacağız." dedi.

"Siz de Türkiye'ye gelin, kendi hikayenizi keşfedin" sloganıyla küresel şirketlerin üst yöneticilerinin Türkiye'yi anlattığı "Türkiye İmaj Kampanyası"nın tanıtım toplantısında konuşan Büyükekşi, Türkiye'nin, kendi hikayesini kadim dostlarından dinleyeceğini söyledi.

Kampanya ile büyük bir sinerji ortaya çıktığını ve fark yaratıldığını ifade eden Büyükekşi, "Bu fark şudur; bugün bizi biz anlatmıyoruz, Türkiye'yi, ülkemize inanmış, güvenmiş küresel şirketlerin CEO'ları anlatıyor." dedi.

Büyükekşi, bu kişilerin spekülasyonlara pabuç bırakmadığını ve Türkiye'ye inandığını dile getirerek, "Burada çalışıyorlar ve kendi hikayelerini yazıyorlar. Burada olan ve olmayan tüm dostlarımıza gerçeği en çıplak haliyle ortaya koydukları için gönülden şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

"Türkiye yoluna devam ediyor"

Mehmet Büyükekşi, Türkiye'nin ilerleyişini durdurmak isteyen birtakım çevreler olduğunu belirterek, "15 Temmuz hain darbe girişimi, DAEŞ, PKK, FETÖ gibi terör örgütlerinin eylemleri bunlardan birkaçı... Bütün bunlara karşı dost ve müttefik olarak bildiğimiz ülkelerin teröre karşı aldığımız önlemlere gösterdikleri tavır bizleri oldukça üzüyor." diye konuştu.

Özellikle 15 Temmuz'daki hain girişiminden sonra yabancı basında Türkiye'ye yönelik kamuoyunu yanıltıcı yayınların giderek arttığına işaret eden Büyükekşi, bu karalama çabalarının yanında ekonomi üzerinde de bazı menfi oyunlar oynandığını söyledi.

Türk ekonomisinin dimdik ayakta olduğunu, her şeye rağmen Türkiye'nin yoluna devam ettiğini vurgulayan Büyükekşi, şunları kaydetti:

"Bugün, sektörlerinde dünya lideri olan birçok firmamızın en üst düzey yöneticileri bizimle beraber. İletişimden ilaç sanayisine, hızlı tüketim mallarından elektroniğe, otomotivden bankacılığa, küresel ekonominin can damarı tüm sektörlerin en büyük oyuncuları burada. Onlar, birbirinden başarılı uluslararası kuruluşların başındaki dostlarımız. Onlar size kendi hikayelerini ve tecrübelerini anlatıyorlar. Duyun, dinleyin. "

Büyükekşi, bu deneyimleri kayıt altına aldıklarını, çekimlerle birlikte oluşturdukları reklam filmlerinin Almanya, ABD, Fransa, İngiltere, İtalya, Rusya ve Birleşik Arap Emirlikeri'nde TV ekranlarında ve sosyal medyada yayınlanacağını bildirdi.

Gazete ve dergi gibi basılı medyada reklam sayfalarının olacağını ifade eden Büyükekşi, bir yıl sürecek kampanyada hedeflerinin 7 ülkede 500 milyon kişiye doğrudan ulaşmak olduğunu söyledi.

Büyükekşi, "Kampanya sonunda 2,7 milyar erişim teması sağlamayı planlıyoruz. İnanıyoruz ki, kampanyamız ile birlikte ülkemize karşı yapılan kara propagandaya etkili bir karşılık vermiş olacağız." dedi.

"Algı oyunlarıyla yıpratmaya çalışanlara inat küresel kampanyaya başlıyoruz"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Halim Mete de Türkiye'nin ekonomik gücünün yanı sıra dünyada nasıl algılandığının da önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sizin güçlü olduğunuz kadar, sizi nasıl algıladıkları da çok önemlidir. Biz bugün burada bizi algı oyunlarıyla yıpratmaya çalışanlara inat, küresel bir kampanyaya başlıyoruz. 'Türkiye'ye güven olmaz' diyenlere inat, 'Türkiye'ye güveniyoruz' diyoruz. 'Türkiye'de ekonomi çöktü' diyenlere inat, 'işlerimiz yolunda, büyümeye devam' diyoruz. Türkiye'ye yatırım yapanlar hep kazandı. Bugün Türkiye'ye yatırım yapanlar yarının kazananları olacak. Bunları Türkiye'ye yatırım yapmış iş dünyası liderleri olarak söylüyoruz."

Türkiye İmaj Kampanyası

Verilen bilgiye göre, kampanya kapsamında, uluslararası şirketlerin üst düzey yöneticilerinin Türkiye'ye ilişkin görüşlerini paylaştığı reklam filmi, yurt içi ve dışında gösterilecek.

Yöneticilerin Türkiye'ye yatırımı tavsiye ettiği reklam filmleri ilk etapta Almanya, ABD, Rusya, İngiltere'nin yanı sıra Fransa, İtalya, Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) yayınlanacak.

"Türkiye'de yaptığımız yatırımdan oldukça memnunuz"

Kampanya kapsamında hazırlanan reklam filminde yer alan Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Colman Deegan, "Vodafone Türkiye'de olmaktan çok mutlu" ifadesini kullanırken, BNP Paribas Başkan Yardımcısı Jean Paul Sabet ise "Türkiye'de yaptığımız yatırımdan oldukça memnunuz." değerlendirmesinde bulunuyor.

Sanofi Türkiye Ülke Başkanı Fabrizio Guidi, "Türkiye'yi geleceğe taşımaya hevesli pek çok yetenek ile birlikte çalışıyoruz" derken, Novartis Türkiye Ülke Başkanı Peter Catalino da 1950'li yıllardan beri Türkiye'de yatırım yaptıklarını, Türkiye'ye ve halkına güvendiklerini ifade ediyor.

Toyota Türkiye Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Hiroshi Kato, Türk halkının sıcakkanlı ve misafirperver olduğuna işaret ediyor.

Hyundai Assan Başkanı Mong Hyun Yoon, yüksek potansiyele sahip Türkiye'nin birleştirici ve ahenkli bir ülke olduğunu belirtirken, Unilever Türkiye, Orta Asya ve İran Yönetim Kurulu Başkanı Harm Goossens ise "Türkiye Unilever için çok önemli. Her şeyden önce 100 seneyi aşkın zamandır buradayız. Kesinlikle bir 100 yıl daha burada olacağız." ifadelerini kullanıyor.

Kampanyada yer alan önemli isimler

Türkiye İmaj Kampanyası'nda yer alan önemli isimler şöyle:

"Unilever Türkiye, Orta Asya ve İran Yönetim Kurulu Başkanı Harm Goossens, Samsung Electronics Türkiye Başkanı Dae Hyun Kim, Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Colman Deegan, Toyota Türkiye Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Hiroshi Kato, Hyundai Assan Başkanı Mong Hyun Yoon, AXA Grup Üst Yöneticisi (CEO) Guillaume Lejeune, Sanofi Türkiye Ülke Başkanı Fabrizio Guidi, Novartis Türkiye Ülke Başkanı Peter Catalino, Sberbank Üst Yöneticisi (CEO) Herman Gref, BNP Paribas Başkan Yardımcısı Jean Paul Sabet, Ford Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Mark Fields, FCA Grup Üst Yöneticisi (CEO) Sergio Marchionne, Nestle Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Felix Allemann."

Kaynak: AA / Ekonomi

Mehmet Büyükekşi Almanya Fransa PKK Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title