Haberler

Türkiye Hukuk Platformu'nun Metin Feyzioğlu Eleştirisi

HUKUKÇULARIN kurduğu 20 STK'yı temsil eden Türk Hukuk Platformu, 5 Nisan Avukatlar Gününde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu'nun referandum hakkındaki açıklamalarını ve yürüttükleri "Hayır" kampanyasını desteklemediklerini bildirdi.

HUKUKÇULARIN kurduğu 20 STK'yı temsil eden Türk Hukuk Platformu, 5 Nisan Avukatlar Gününde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu'nun referandum hakkındaki açıklamalarını ve yürüttükleri "Hayır" kampanyasını desteklemediklerini bildirdi. Beyoğlu-Tünel'de Türkiye Hukuk Platformu tarafından kurulan, "Hukukçular Referandumu Anlatıyor" çadırı önünde saat 14.00' de Hukukçular Derneği Başkanı Av. Mehmet Sarı tarafından okunan basın bildirisinde şöyle denildi:

" Türkiye Barolar Birliği ve İstanbul Barosu'nun bizi temsil etmediğini tüm kamuoyuna ilan ediyoruz. Avukatlık kanununda, çok açık bir şekilde baroların öncelikli vazifesinin, mesleğini ve meslektaşlarının hukuki haklarını savunmak olduğu ortaya konmuştur. Meslektaşların ve özellikle genç hukukçuların bu kadar sorunu varken, baronun bunlarla ilgilenmeyip sadece siyasi muhalefetin bir parçası olmaya azmetmesi, öncelikli olarak avukatlık mesleğine zarar vermektedir. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun ve İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu'nun geleceğe dair siyasi hedefleri varsa, bunu baro üzerinden yapmamalarını, cüppelerini çıkarıp siyaset yapmalarını tavsiye ediyoruz."

Av. Mehmet Sarı açıklamasında da şunları söyledi:

"Baronun maddi imkanları, zorunlu olarak üye olan avukatların ödediği aidatlarla karşılanmaktadır. Bu bakımdan, zorunlu üyelik üzerinden meslektaşların baroya yapmış olduğu katkının bir siyasi kampanya için harcanmasını, Türkiye'nin en büyük hukuk STK'sı olan Hukukçular Derneği ve Türkiye Hukuk Platformu olarak, açıkça kabul etmiyoruz. Barolar Birliği'nin ve İstanbul Barosu'nun yürüttüğü bu siyasi kampanya sürecinin hukuki ya da etik yönden kabul edilebilir bir yanı olmadığını vurguluyoruz. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi için çağrı yapıyoruz. Ayrıca, hukuk STK'ları olarak referandumda"Evet" demenin, Türkiye'nin çıkarına, istikrarına ve geleceğine dair çok önemli hukuki ve fiili gerekçelere dayandığını savunuyoruz."

İDLİP İÇİN DÜNYAYI EYLEME GEÇMEYE DAVET ETTİLER

Uluslararası Hukukçular Birliği Başkanı Av. Necati Ceylan da "Suriye rejiminin İdlib halkına karşı gerçekleştirdiği saldırılar uluslararası antlaşmalar ve teamüller uyarınca savaş suçu kapsamına girmektedir. İdlib'te sarin gazı ile sivil halk ve akabinde yaralıların taşındığı hastaneye yapılan saldırılar savaş suçları kapsamına giren fiillerin neredeyse tamamını işlenmesidir. Dünyayı derhal hukuk ve insan hakları çerçevesinde eyleme geçmeye davet ediyoruz" dedi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Barosu Metin Feyzioğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title