Haberler

Türkiye Hırvatistan Maçı Hangi Kanalda Saat Kaçta

Güncelleme:

Dünya Kupası elemelerinde Türkiye, Hırvatistan ile karşılaşacak. Peki maç saat kaçta ve hangi kanalda? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Hırvatistan Türkiye maçı için geri sayım başladı. A Milli takım 2018 Dünya kupası elemeleri ilk maçında Hırvatistan ile karşı karşıya geliyor. Fatih Terim'in kadroda büyük bir rotasyona gitmesi Hırvatistan maçını daha heyecanlı hale getirdi. Nefes kesen bir 90 dakika oynayacak olan Türkiye I grubu ilk maçında sahadan galibiyet ile ayrılmak istiyor. Mça öncesi yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Teknik Direktör Fatih Terim "Mağlup olmaktan Korkmayacağız" dedi. İşte Hırvatistan Türkiye maçı hakkında merak edilen detaylar...

HIRVATİSTAN TÜRKİYE MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Hırvatistan Türkiye Dünya Kupası I grubu ilk maçında Hırvatistan'a konuk oluyor. Hırvatistan Türkiye maçı 5 Eylül Pazartesi TSİ ile 21:45'te başlayacak. Bu dev mücadele TV8 ekranından naklen yayınlanacak.

Türkiye Futbol Direktörü Terim: "Mağlubiyetten korkmayacağız"

A Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası Elemeleri I Grubu ilk maçında karşılaşacağı Hırvatistan maçı öncesi Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve Şener Özbayraklı basın toplantısı düzenlediler.
Basın toplantısında ilk konuşan isim milli futbolcu Şener Özbayraklı, tek hedeflerinin Dünya Kupası'na katılmak olduğunu ve bunu çok istediklerini söyledi.

Şener, "Yarın hayırlısı ile yeni bir turnuva için başlangıç yapacağız. Önümüzde uzun bir yol var. İnşallah bu serüvende istediğimiz yere ulaşırız. Hırvatistan iyi bir takım. Bunun bilincinde yarın sahaya çıkacağız. Ama Türkiye her zaman tüm rakipler için zorlu bir ekip olmuştur. Bunu da inşallah yarın bir kez daha göstereceğiz. Geçtiğimiz dönem Avrupa Şampiyonası tecrübesi yaşadım ilk defa, benim için büyük bir başarıydı ve tecrübeydi. Şimdi de Dünya Kupası var, bu da benim için çok önemli bir tecrübe olacak. Umarım bu şampiyonaya da katılıp futboldan sonra anlatacağımız iyi bir anı olur bize" diye konuştu.

Teknik direktör Fatih Terim'in kendilerine çok güvendiğini de belirten milli oyuncu şunları söyledi:
"Şu an genç ve dinamik bir takımız. Hocamız da bize çok güveniyor ve bunu her zaman bize hissettiriyor. Bizde bunun en iyi şekilde sahaya yansıtmak için elimizden geleni yapacağız. En son maçta Hırvatlara kaybetmiş olabiliriz ama ben kendim ve takım arkadaşlarımın adına söz verebilirim elimizden gelenin daha fazlasını yapmak için mücadele edeceğiz"

Şener Özbayraklı'dan sonra açıklamalarına başlayan Fatih Terim, Hırvat basınında kendisine sorulan ilk soru olan Arda Turan ile ilgili olarak, "Benim bu seferki kadro tercihim bu şekilde oldu" dedi.

Karşılaşma ile ilgili değerlendirmesin de ise Fatih Terim şunları söyledi:

"2 aydan az bir süre oldu Hırvatistan ile karşılaştığımız ama şimdi dışarda deplasmanda seyircisiz oynayacağız. Hırvatistan takımının kalitesini anlatamaya gerek yok. Gönül isterdi ki bu turnuvaya hafif bir takım ile başlamak ,ama böyle oldu. Şuan için bizi zorlayacak 2 handikapımız var. Birincisi sezon başını iyi geçirmemiş oyuncularımız var. İkincisi ise takımlarında istenilen süreyi alamayan oyuncularımız var. Ama tüm bu durumlara rağmen yarın iyi bir başlangıç yapacağımızı düşünüyorum. Hayatım boyunca benim oyuncularıma tek söylediğim şey, korkmadan her yerde oynamaktır. Mağlubiyetten korkmayacağız. Bunun için sebeplerimizde var. Geçen seferki, turnuvada 5'inci maçtan sonra başladık. Bu yüzden oyuncularımın mağlup olmasından korkmasını istemiyorum. Bu arada bizim grupta çok zor, ciddi ve sert bir grup oldu. Biz İzlanda'ya yenildiğimiz zaman baya bir hırpalanmıştık ama O İzlanda'nın Avrupa Şampiyonası performansını gördük. Sonuç olarak şuna odaklanmalıyız. Epeydir Dünya Kupası'na gitmiyoruz. Aramız Rusya ile bu kadar iyiyken oraya gitmek isteriz. Bakıldığında grubun en iyi takımı Hırvatistan tabii ki saygı duyuyoruz ama bizde yarın saha da mücadelemizi yapacağız."
Bir basın mensubunun Galatasaray yönetim kurulu üyesi olan Levent Nazifoğlu'nun, "Milli Takıma alınmayan Galatasaraylı futbolcular gayet memnun" açıklaması ile ilgili olarak Terim, 'Yarın Hırvatistan gibi önemli bir takımla turnuvaya başlıyoruz. Levent ne demiş ne dememiş bilmiyorum. Uzaktayım ben, yakına geldiğim zaman hepsini değerlendiririz. Kötü niyetle söylememiştir çünkü tanıyorum. Onu bir başka maksatla söylemiştir. Açıkçası haberim de yok. Buradaki maça odaklandık. Kimin ne hakkı varsa kalmaz bizde" dedi.

Hırvatistan maçının taktiği ile ilgili olarak Fatih Terim şunları söyledi:

"Oyun için kafamızda bir plan var. Bu oyuna ait bir felsefe var. Birçok oyuncumuz da buna zaten vakıf. Bazı yeni oyuncularımızla da bazı taktik çalışmalar yaparken söyledik. Ufak değişiklikler olacaktır mutlaka. Geçişlerde bazı değişiklikler yapabiliriz. Genel manada felsefemizde bir değişiklik olmayacak. İyi oynamayı bekliyoruz. Taktiksel manada hazırız. Psikolojik olarak da mental olarak da hazırız. Benim çekincem sadece bazı konularda fiziksel, ne kadar idare eder, ne kadar dayanabilir konusu. Bu konu ciddi konularımızdan birisi. Kendi ligimizde bazı şeyler yetiyor ama uluslararası durumlarda yetmiyor. Burada daha yüksek performans ortaya koymamız lazım. Burada da 1 haftalık süre zarfından üzerine fazla koyamayacağımız için benim sıkıntım esasında bu noktada. Bu konuları da karşılıklı diyalogla çözeceğiz."

Hırvatistan takımının kendisine çok güvenmesi ile ilgili gelen soruya ise tecrübeli teknik adam, "Hırvat takımı kendi evinde, dünya starları ile kurulu bir ekip. Kendilerine güvenmeleri kadar doğal bir şey yok. Şunu unutmayalım, kötü bir maç oynadık Hırvatistan maçında 1-0 mağlup olduk. Avrupa Şampiyonası bitti. Final beklediğimiz, kendimizi yerden yere vurduğumuz Hırvatistan bizden bir maç fazla oynadı. Bilmiyorum burayı düşündünüz mü.? Dolayısıyla böyle de bir futbol alemi içindeyiz. Bugün futbolla ilgili kime sorsanız Hırvatistan favori der. Hiç itirazımız yok buna. Ama bu tabii 11'e 11 mücadeleyi değiştirmiyor. Yoksa kağıt üzerinde buna kimse itiraz etmez. Yarın kendimizi aşacak bir mücadele bekliyorum. Fizik için yapabileceğimiz bir şey yok. Fizik anlamında en fazla o seviyede onu koruyabiliriz. Onun dışında burada bir şey yapamayız" diye konuştu.
Antalya'da yapılan son hazırlık maçı olan Rusya karşılaşmasından takımın oynadığı oyunu beğendiğini belirten Fatih Terim, "Rusya maçında yeni oyuncular olmasına rağmen güzel istekli bir mücadele oldu. Maçta topum kontrolü de genelde bizdeydi. 3-4 tane pozisyona girmişiz ama ben oyundan memnun kaldım ki o sıcakta oynamak, Rusya gibi dinamik takımla oynamak kolay değil. Bizim için bakıldığında hayırlı bir maç oldu" şeklinde konuştu.

Yarın akşam oynanacak maçın seyircisiz olması ile ilgili olarak da Fatih Terim, "Milli takımların en önemli itici gücü taraftardır. Hoş olmuyor seyircisiz oynamak. Herkesin birbirine sesini duyurduğu bir maç olacak. Bence bu işin tadı tuzu seyirci" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın Fatih Terim'in doğum günü sebebi ile internet sitesinden kutlama mesajı yayımlaması ile ilgili olarak da teknik adam, "Galatasaray benim eski kulübüm değil, kulübüm. Dursun Beye de teşekkür ederim. Hatırlanmak güzel bir şey. Çok teşekkür ederim onlara. Bana ailem söyledi, dün bende mutlu oldum. Güzel bir jesti" dedi.
Dünya Kupası'nda yer aldığımız grubu da kısaca değerlendiren Terim, "Beraberlikde kafamızda hiçbir zaman beraberlik olmaz. Kazanamıyorsanız kaybetmeyin. Herkes için 3 puan önemlidir ama kazanamıyorsan 1 puan iyidir. İlk 3 maçın çok zorlu olduğu kesin buradan sıkıntısız geçersek, iki Kosova bir Finlandiya maçı sonrası grubu farklı bir duruma sokabiliriz. Burada mağlup olmamız bir şey değiştirmez oyuncularıma bunu aşılamaya çalışıyorum. En büyük başarı Dünya Kupası'na gitmektir. Dünya kupasına gittiğiniz fazla takım olduğunu için Asya Afrika gibi değişik takımlar geliyor daha rahat çıkabilirsiniz. Avrupa'da bu daha zor. Bu takımın yanında olalım. Bu bizim milli takımımız. Eleştirelim güzel güzel bunlarda sorun yok. Ümit ederim iyi oynayacağız. İyi şeyler bekliyorum onlardan tecrübeleri çok fazla yok. Güveniyorum onlara ben çünkü almadığımız oyuncularda zamanında genç oldu. Aynı sirkülasyon devam ediyor. İnşallah ilk maçlarında önemli tecrübeler kazanırlar.

Hırvatistan Teknik Direktörü Cacic: "Türkiye çok tehlikeli bir takım"

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu ilk maçında yarın evinde Türkiye'yi ağırlayacak olan Hırvatistan'da, teknik direktör Ante Cacic ve yıldız oyuncu Luka Modric, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"TÜRKİYE KALİTELİ BİR TAKIM"

Hırvatistan Milli Takımı Teknik Direktörü Ante Cacic, Türkiye maçı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Yeni oyuncular, çok tecrübeli olmayan oyuncular olacak yarın sahada. Fakat Türkiye genel olarak kaliteli bir takım. Hep iyi oyun oynadı. Yarınki maçta da çok iyi olacaklar buna eminim. Geçmişte kalmamamız gerekiyor. Yarınki maçın rahat geçeceğini düşünmüyorum. Hırvatistan kaliteli bir takım. Dolayısıyla herhalde kaliteli bir maç olacaktır" dedi.

"RUSYA'YA HERKES GİTMEK İSTER"

Grubu da değerlendiren Cacic, "İzlanda, Ukrayna gibi takımlar var. Hepsi kaliteli. Herkes dünya kupasına gitmek istiyoruz. Türkiye çok tehlikeli bir takım olarak görüyorum. Rusya'ya herkes gitmek ister. Güçsüz bir takım olarak görmüyoruz Türkiye'yi. Yeni oyuncular var, tecrübesiz oyuncular olabilir ama her zaman Türkiye kaliteli olacaktır" diye konuştu.

Yıldız oyuncu Luka Modric ise yaptığı açıklamada, "Maçlar birbirine benzemez, yarınki maç da değişik olacak. Seyircisiz olacağı için zor bir maç olabilir. Sonuçta taraftarlar her zaman farklı bir renk katılıyor maça. Her zamanki gibi bizim için iyi olumlu kaliteli bir maç olacağını ümit ediyorum.
Fotoğraf çekildik anlamıyorum bunun nesi var. Emre Mor çok kaliteli bir oyuncu. Yarın en çok Emre Mor'dan korkuyoruz. Bakalım nasıl olacak, onun kariyeri, bunu zaman gösterecek."

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Öte yandan Hırvatistan Milli Takımı da karşılaşmanın oynanacağı Maksimir Satdyumu'nda yaptığı antrenman ile Türkiye maçının hazırlıklarını tamamladı.

Fatih Terim'le 128. milli maç

Türkiye Futbol Direktörü Terim, Hırvatistan ile yarın oynanacak 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ndeki ilk maçta ay-yıldızlı ekibin başında 128. kez sahaya çıkacak - Milliler, Terim yönetiminde yaptığı 127 maçta, biri hükmen olmak üzere 66 galibiyet aldı, 31 kez yenildi, 191 gol atıp, kalesinde 132 gol gördü
2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'ndaki ilk maçta yarın Zagreb'de Hırvatistan ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, teknik direktör Fatih Terim yönetiminde 128. müsabakasına çıkacak.

A Milli Takım'da teknik direktörlüğün yanı sıra yeni dönemde Türkiye Futbol Direktörü sıfatıyla görev yapan Terim, ay-yıldızlı ekipte, bir maçlık ilk deneyimi hariç, üçüncü kez görev yapıyor. Milliler, Fatih Terim yönetiminde oynadığı 127 maçta biri hükmen olmak üzere 66 galibiyet aldı.

Ay-yıldızlı ekip, Terim'in saha kenarında yönettiği 65'i özel, 62'si resmi maçlarda 30 kez berabere kaldı, 31 kez de mağlup oldu. Terim yönetiminde, 3'ü Yunanistan karşısındaki hükmen galibiyetten doğan 191 gol atan milliler, kalesinde ise 132 gol gördü.

Üçüncü dönemindeki maçlar

Ay-yıldızlı ekip, Fatih Terim'in üçüncü döneminde oynadığı 35 maçın biri hükmen olmak üzere 23'ünü kazandı, 8'ini yitirdi, 4'ünde de berabere kaldı. Milliler, 17'si resmi, 18'i özel bu maçlarda, 3'ü hükmen galibiyetten doğan 55 gol atıp, 31 gol yedi.

Türk Milli Takımı, söz konusu dönemde sadece 6 maçta gol yollarında suskun kalırken, 15 maçta ise kalesini gole kapatmayı başardı.

Türkiye ile Hırvatistan 8. kez rakip

A Milli Futbol Takımı, Hırvatistan'a karşı geride kalan 7 maçta penaltılar hariç galip gelemezken, 3'ünü yitirdi, 4'ünde berabere kaldı - Milliler, EURO 2008'de çeyrek finalde rakibini penaltı atışları sonucunda eleyerek yarı finale yükseldi - Ay-yıldızlı ekip, EURO 2012 Elemeleri'nde play-off'ta final biletini rakibine kaptırdı - Türk Milli Takımı, EURO 2016'da gruptaki maçta Hırvatistan'a 1-0 mağlup oldu
A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'ndaki ilk maçında yarınki rakibi Hırvatistan ile 8. kez karşı karşıya gelecek. Türkiye, 5'i resmi, 2'si özel geride kalan 7 maçtan 3'ünü kaybederken, 4'ünde berabere kaldı, rakibi karşısında penaltılar hariç galibiyet elde edemedi.
Dördü tarafsız sahada, ikisi Zagreb, biri İstanbul'daki müsabakalarda Hırvatistan 9, Türkiye 4 gol buldu. Türkiye, rakibiyle yaptığı 5 resmi maçın 4'ünde gol yollarında suskun kalırken, sadece birinde kalesini gole kapatabildi.

İlk maç 1996'da

İki ülke A milli futbol takımları ilk kez 11 Haziran 1996'da, İngiltere'de düzenlenen 10. Avrupa Şampiyonası Finalleri'nde karşılaştı. Nottingham kentinde yapılan maçı Hırvatistan, Vlaovic'in 87. dakikada attığı golle 1-0 kazandı.

Türkiye ile Hırvatistan ikinci randevuda 12 Haziran 1997'de Japonya'da düzenlenen Kirin Kupası'nda karşı karşıya geldi. Sendai'deki maç 1-1 sona ererken,Türkiye'nin golünü Ertuğrul Sağlam attı. Taraflar arasındaki üçüncü sınav 31 Mart 2004 tarihinde Zagreb'de yapıldı. 2-2 biten özel maçta Türkiye'nin gollerini Zafer Biryol ve Çağdaş Atan kaydetti.

Penaltılarla gelen yarı final

İki ekip arasındaki en önemli karşılaşma ise EURO 2008'de, Viyana'daki Ernst Happel Stadı'nda oynanan çeyrek final maçı oldu.

20 Haziran 2008'de oynanan karşılaşmanın normal süresi 0-0 berabere sonuçlandı. Uzatma bölümünün 119. dakikasında Hırvatistan, Klasnic'in attığı golle 1-0 öne geçti. Türk Milli Takımı, 120+1. dakikada Semih Şentürk'ün attığı golle durumu 1-1'e getirdi ve maçı penaltılara taşıdı.
Türk Milli Takımı, penaltılarda Arda Turan, Semih Şentürk ve Hamit Altıntop ile 3 gol bulurken,Hırvatistan, Modric, Petric ve Rakitic'in ayağından 3 penaltı kaçırdı ve milliler maçtan penaltılarla 3-1 galip ayrılıp, adını yarı finale yazdırdı.

Play-off'ta Hırvatistan güldü

2012 Avrupa Şampiyonası (EURO 2012) Elemeleri play-off turunda birbirlerine rakip olan iki ülke A milli takımları arasında 11 Kasım 2011'de İstanbul'da yapılan maçı Hırvatistan, Olic, Mandzukic ve Corluka'nın golleriyle 3-0 kazandı. 15 Kasım'da Zagreb'de oynanan rövanş maçı golsüz bitti ve EURO 2012 biletini Hırvatlar aldı.
Son maçı Hırvatistan kazandı

Türkiye ile Hırvatistan, yaklaşık 3 ay önce 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda karşı karşıya geldi.
Fransa'nın ev sahipliğindeki organizasyonda aynı grupta yer alan iki ülke milli takımları, 12 Haziran 2016'da Paris'te karşılaştı, kazanan taraf Modric'in golüyle Hırvatistan oldu.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Hırvatistan Fatih Terim Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title