Haberler

Türkiye Ekonomisi İlk Çeyrekte Tahminlerin Üzerinde Büyüdü

Güncelleme:

TÜİK raporuna göre, Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 4,8 büyüdü. Büyümenin yüzde 4,5 olması bekleniyordu.

Türkiye ekonomisinin ilk çeyrek performansı belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekonominin yılın ilk üç aylık döneminde yüzde 4,8 büyüdüğünü açıkladı. Büyümenin yüzde 4,5 olması bekleniyordu.

BÜYÜMENİN DETAYLARI

Büyüme geçen yıl ilk çeyrekte yüzde 2.5, ikinci çeyrekte yüzde 3.7, üçüncü çeyrekte yüzde 3.9, dördüncü çeyrekte yüzde 5,7 oldu. Türkiye ekonomisi geçen yılın tamamında ise yüzde 4 büyüme kaydetti.

HÜKÜMETİN TAHMİNİ

Hükümetin 11 Ocak'ta açıkladığı 2016-2018 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'da (OVP) ise siyasi belirsizliğin azalması, özel sektör yatırımlarının artması, gelirler politikasıyla yurtiçi talebin canlanması ve dış talebin büyümesiyle 2016'da yüzde 4.5 büyüme öngörülmüştü.


Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu Kobi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (27)

sokrat:

şak şakcılara 12 . . . . chpkk lılar çatlasın inadınıza batmıyoruz onca dert varken vatan batsa sevineceksiniz hainler

4
23
yanıtYanıtla
muglali:

2012 yılını biliyorsunzdur herhalde hainlerin güçlü ülkelerin görünüşte illegal gösterdiği gerçekte legal olarak uyguladığı kara para aklama olayını bizim hain odaklar ifşa ederek adınada yolsuzluk damgası vurarak türkiyenin olağan üstü büyümesini hazmedemeyip durdurmaya çalıştıkları dönemdir. eğer büyüme 8-9 devam etseydi şu anda avrupa ülkelerini yakalamaştık ama vardır bir hayır dedik ve öğrendik kim olduklarını

18
8
yanıtYanıtla
BB MM:

HAH HAH DOMATES 10 KRŞ SEBZELER TARLADA KALDI OTELLER BOMBOŞ ESNAF BORCUNU ÖDEYEMİYOR. NERE BÜYÜDÜ BİZE DE SÖYLESİNLERDE BİLELİM. KARGALAR BİLE GÜLER HALİMİZE

13
5
yanıtYanıtla
ADALET:

şişirin bakalım bız uzayda yasıyoruz zaten. . her şey yolunda değil mi. . .

10
4
yanıtYanıtla
hey:

büyüdügü icin mi arabistan gecen yıl bizi gecti.

9
4
yanıtYanıtla
YÖRÜK:

BU AÇIKLAMA KEPAZE AÇIKLAMASI

7
6
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Güldürmeyin kendinizi .

5
5
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

ekonomi büyüdüyse emeklinin temmuz zammınıda göreceğiz nasıl büyüdüğü o zaman belli olacak

6
3
yanıtYanıtla
kasdf:

bu yamyam hdpkk ya rağmen yüzde 5. bu pislikler olmasa yüzde 10''u aşacağı kesin. hdpkk nin kullanılmasının amacı da bu zaten. türkiyeyi dizginlemek.

8
1
yanıtYanıtla
kafa çalışmazsa yapacak bir şey yok:

demek ki yahudinin cebine giren para yüzde 5 daha artmış, bence yüzde 50 den aşağı artmamıştır, az yazmışlar. Benim cebime giren para yılbaşına göre yüzde 10 azaldı, gelen zamları saymıyorum. . .

4
5
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title