Haberler

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan Basın Mensuplarına İftar

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü Mustafa Tutkun, "Gazze'de tadilatını yaptığımız 9 caminin açılışını Kurban Bayramı'na yetiştireceğiz.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü Mustafa Tutkun, " Gazze'de tadilatını yaptığımız 9 caminin açılışını Kurban Bayramı'na yetiştireceğiz." dedi.

Tutkun, Vakfın Kocatepe'deki genel merkezinde basın mensuplarına yönelik düzenlenen iftarda, TDV'nin kuruluşundan bugüne kadar dünyanın dört bir tarafında yaptığı insani yardımlar, destekledikleri eğitim projeleri ve diğer faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Terör nedeniyle bölgede zarar gören camilerin tadilat ve yenilemesinin devam ettiğine dikkati çeken Tutkun, "Doğu ve Güneydoğu'da terör nedeniyle zarar gören 84 caminin tamirini tamamladık. Toplam yapılacak olan cami sayısı 100'ü aşıyor. Operasyonlar bittikçe hemen tadilata başlıyoruz." ifadelerini kullandı.

İsrail'le varılan mutabakat neticesinde Gazze'ye yardımların girişinde kolaylık sağlanacağını belirten Tutkun, "Bu kapsamda biz de Gazze'ye özellikle ayni yardım anlamında rahatlamış olacağız." diye konuştu.

Gazze'de tadilatı TDV tarafından yapılan 9 caminin büyük oranda tamamlandığını ifade eden Tutkun, "Gazze'de tadilatını yaptığımız 9 caminin açılışını Kurban Bayramı'na yetiştireceğiz." bilgisini paylaştı.

Ramazan ayındaki yardım faaliyetleri

Tutkun, Küba'da da geçen ramazan ayında bir mescidi hizmete açtıklarını ve mescidin açılışından sonra başka ülkelerin de cami yapma talebi üzerine Küba hükümetinin süreci biraz yavaşlattığını ifade ederek, "Açtığımız mescit oradaki Müslümanların ihtiyacını karşılayacak düzeyde. Cami yapma çalışmamız devam ediyor. Belarus Minsk'teki cami inşaatı da durmadı ama yavaş yürüyordu. Rusya ile ilişkilerin düzelmesiyle bu sürecin de hızlanacağını düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Tutkun, 88 ülkede yardım faaliyeti yürüttüklerini, bu yıl geçmiş yıllara oranla bağışların ve faaliyetlerin çok daha fazla olduğunu anlattı.

"Hediyem Kuran Olsun" projesi kapsamında bugüne kadar yaklaşık 400 bin Kur'an-ı Kerim hediye edildiğini belirten Tutkun, "Bunların büyük bir kısmı dağıtıldı. Bazı ülkelerde Kur'an-ı Kerim'lerin yazım ve imla farklılıkları var. Bu ramazanda farklı bir çalışma yapıyoruz. Bundan sonra alandaki arkadaşlarımızın tespitleri doğrultusunda o insanların anlayabileceği şekilde baskı yapıp göndermeye çalışacağız." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Kocatepe Türkiye Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ömer 55. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 6-7 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Selahaddin Eyyubi 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 6 Mayıs Pazartesi 2024? Survivor kim kazandı? 6 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Gama Beyin Dalgaları: Ne İşe Yarar ve Nasıl Artırılır? Kabine toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, devam ediyor mu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title