Haberler

Türkiye'den Giden Avukatlara Tacikistan'da Gözaltına Alındı

Güncelleme:

Hukukçular Derneği, Türkiye'den Tacikistan'a giden iki avukat ve bir tercümanın, kaldıkları otele gelen polisler tarafından götürüldüğünü ve heyetten haber alınamadığını bildirdi.

Hukukçular Derneği, Türkiye'den Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'ye giden iki avukat ve bir tercümanın, kaldıkları otele gelen Tacikistan polisleri tarafından götürüldüğünü ve heyetten haber alınamadığını bildirdi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, son yıllarda Müslümanlar üzerindeki baskısını iyice artıran Tacikistan yönetiminin, İslami Kalkınma Partisi üyelerini tutukladığı, işkenceye tabi tuttuğu ve aileleriyle görüşmelerini de yasakladığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu gözaltılarda SİPAR Avukatlar Birliği üyesi avukatların da önce kaybolması ve sonrasında tutuklandıklarının açıklanmasıyla, Rus ve Türkiyeli avukatlar meslektaşlarıyla dayanışmak ve dünya kamuoyunu bu haksız uygulamalardan haberdar etmek üzere Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'ye gitme kararı aldılar. 20 Ocak günü Türkiyeli bir grup avukat Duşanbe'ye gitmek üzere İstanbul Atatürk Havalimanı'na gitmiştir. 6 kişilik heyetten 3 avukatın Tacikistan'a girişlerinin kabul edilmemesi üzerine, avukatlar Gülden Sönmez ve Emine Yıldırım ile tercümanları Zaur Beg, Duşanbe'ye gitmişlerdir. Heyetimizin gidiş amacı Türkiye Duşanbe Büyükelçiliği'ne de yazılı olarak bildirilmiştir."

HABER ALINAMIYOR

Heyetin, gidiş amacına uygun olarak perşembe günü bazı tutuklu yakınları ve avukatlarıyla görüştüğü aktarılan açıklamada, şöyle denildi:

"Görüştükleri avukatlar da Tacikistan polisi tarafından perşembe günü gözaltına alınmıştır. Heyetimizin, cezaevindeki tutuklularla görüşme talepleri de kabul edilmemiştir. Rusya'dan heyete katılan avukatlar ise, bugün Moskova'ya dönmek üzere uçağa bindiklerinde gözaltına alınmışlardır. İki avukat ve bir tercüman arkadaşımız da bugün Türkiye saati ile 17.30 sularında otele gelen Tacikistan polisleri tarafından otelden götürülmüşlerdir. O saatten itibaren heyetten haber alınamamaktadır. Arkadaşlarımızla ilgili olarak hem Türkiye hem de Tacikistan makamları haberdar edilmiştir. Ancak şu aşamaya kadar arkadaşlarımızla ilgili herhangi bir bilgiye ulaşılamamıştır. Arkadaşlarımızın derhal salıverilmeleri için hem Türkiye hem Tacikistan hem de üçüncü ülke makamlarını derhal görevlerini yapmaya çağırıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Tacikistan Türkiye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (23)

Sakarya:

Bakıyorumda chp eli ile türkiye üzerinde yıllar önce oynanan oyunların aynısı ne hikmetse yıllar sonra bu türk devletlerinde oynanmaktadır. Zalimlerin ismi değişsede fiilleri hep aynı. Ey özgürlük ve insan hakları havarileri neredesiniz sesiniz çıksınya. Ama iki cahik pkk lı ölse dünyayı ayağa kaldırıyorsunuz değilmi. Bir ağaç için yapmadığınız kalmadı. İnsanların ağaç kadar değeri yokmu. Size ne lan milletin çarşafından sakalından. Millet özüne dönmeye çalışıyor özüne artık bunu görün.

65
0
yanıtYanıtla
RUSYA:

PUTİN ONLARI ÖPMÜŞTÜR :))

51
2
yanıtYanıtla
dert bende:

kara çarşaflı türk avukat yok yok arab''dır o

33
4
yanıtYanıtla
.......:

Türkiye araplaşiyor çarşaf giyenlerden korkuyorum işidci gibi geliyor aklima

30
3
yanıtYanıtla
ALLAHİN ASLANI:

işid avukatı bunlar

23
3
yanıtYanıtla
tcMobil-IOS:

Size ne başkasının ülkesinden aptal dindarlar

9
4
yanıtYanıtla
26:

fotodaki kürt ama

0
12
yanıtYanıtla
Sakarya:

Ey tacakistan halkı sakın zalimlere boyun eğmeğin fakat şiddet ve kaostanda sakının. Maslahatınızı düşünün. Sabredin ve islama hakkı ile sarılın. Allah''a şirksiz dua edin ki Allah zalimlerin halini değiştirsin. Hiç bir zalimin devleti artık uzun müddet ayakta kalamaz. Memleketinizde küfrü pompalayan azgınları iyi tanıyın ve onları derhal deşifre edin.

11
0
yanıtYanıtla
hüseyin yıldız:

arkadaşlar bilip bilmeden lütfen yorum yapmayın, yok kara çarşaf yok bilmem ne. kapanmak islamın emri şeytanın değil. herkes kimi rehber alıyorsa o yoldan yürüsün. saçlarına şiirler yazılan varsın başkaları olsun bu müslüman kardeşimiz Allah ın buyruğuna boyun eğmiş. bu kadını ve eşini ben tanıyorum lütfen insanların iffetine dil uzatmayın. herkes önce kendini kontrol etsin lütfen günaha girmeyin. . .

5
6
yanıtYanıtla
Akıl:

Kutsanan kitapları erkekler yazdı. ...aysenin peşindeki arap yüce kutsal olamaz

yanıt0
yanıt0
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title