Haberler

Türkiye'den Esad'a Akdeniz'de Büyük Darbe

Güncelleme:

Türk güvenlik güçleri, dün uluslararası sularda bir gemiye düzenlediği operasyonda 13.6 ton esrar ele geçirmişti. Esrar yüklü geminin, Suriye limanından hareket ettiği tespit edildi.

Türk güvenlik güçleri dün, Libya Tobruk Limanı'nın kuzeydoğusunda uluslararası sularda, uyuşturucu madde taşıdığı belirlenen Bolivya bandıralı gemiye yönelik hava destekli operasyon düzenlemişti. "Albatros Harekatı" adı verilen operasyonda, geminin Suriye limanından hareket ettiği ve ele geçirilen 13,6 ton toz esrar maddesinin Avrupa ülkelerine dağıtılacağı tespit edildi.

OPERASYONDAN DETAYLAR

Türk güvenlik güçleri dün, Libya Tobruk Limanı'nın kuzeydoğusunda uluslararası sularda, uyuşturucu madde taşıdığı belirlenen Bolivya bandıralı Joudi adlı gemiye yönelik hava destekli operasyon gerçekleştirdi. İçişleri Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı, Suriye'deki bir limandan uyuşturucu madde yüklenen geminin yola çıktığı bilgisini almasının ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı ile temasa geçti.

"ALBATROS HAREKATI"

Dışişleri Bakanlığı'nca, Bolivya hükümetinden operasyon için özel izin alınmasının ardından Türk Sahil Güvenlik ekipleri, Uyuşturucu ve Psikotrop Maddelerin Kaçakçılığına Karşı Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin 17. maddesi kapsamında bir uçak ve bir helikopterle havadan, ''Umut'' ve ''Yaşam'' gemileriyle de denizden operasyon başlattı. ''Albatros Harekatı'' adı verilen operasyona, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı narkotik ve özel harekat timleri de destek verdi.

Güvenlik güçleri, Kıbrıs'ın güneyinden itibaren takibe aldığı gemiye, 05.00 itibarıyla, Türkiye'ye 322 mil, Libya kıyısına 35 mil, Tobruk Limanı'na 55 mil uzaklıkta, uluslararası sularda operasyon düzenledi.

BASINÇLI SUYLA MÜDAHALE

Dün gerçekleştirilen ve saat 13.20'de son bulan operasyonda ateşli silah kullanmayan Sahil Güvenlik timleri, gemiye yangın söndürmede kullanılan basınçlı suyla müdahale etti. Yaklaşık 5 saat boyunca güvenlik güçlerine direnen gemi mürettebatı, gemiye çıkan Sahil Güvenlik Komutanlığı Özel Harekat timlerince teslim alındı. Operasyonda, 13,6 ton toz esrar maddesi, değişik konteynerlere zulalanmış halde ele geçirildi.

SURİYE'DEN DEMİR ALDI, AVRUPA'YAGİDİYORDU

Kaynağının Suriye olduğu değerlendirilen toz esrar maddesinin preslenerek, Suriye'deki bir limanda konteynerler içinde zulalanarak gemiye yüklendiği, Avrupa ülkelerine dağıtılmasının amaçlandığı belirlendi.

Operasyonda, gemide bulunan yabancı uyruklu 10 kişinin gözaltına alındığı, şüphelilerin söz konusu gemiyle Türkiye'ye doğru getirilmekte olduğu öğrenildi.

Türk güvenlik güçlerinin Akdeniz'deki olumsuz hava şartlarına karşın başarılı bir operasyon düzenlediği belirtildi.

İLETİŞİM KANALLARI DEVRE DIŞI BIRAKILDI

Operasyon başlatıldığında öncelikle geminin bütün elektrik aksamının kesildiği, gemide bulunan şüphelilerin herhangi bir iletişime geçmemeleri için iletişim kanallarının devre dışı bırakıldığı öğrenildi.

Söz konusu geminin römorkör kılavuz tekne ile çekilerek Mersin veya Marmaris limanına getirilmekte olduğu bildirildi. Gemide gözaltına alınan şüphelilerin soruşturmasını cumhuriyet savcılarının yürüteceği kaydedildi.

Operasyonda ele geçirilen uyuşturucu miktarına da dikkati çeken yetkililer, gemide ilk etapta ele geçirilen 13,6 ton esrar maddesinin de şimdiye kadar tek seferde elde edilen en büyük miktar olduğunu kaydetti. Bu harekat, Türkiye'nin uluslararası sularda gerçekleştirdiği büyük operasyonlar arasında yerini aldı. En son 22 yıl önce Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından uluslararası sularda "Kısmetim-1" ve "Lucky S" adlı gemilere yönelik operasyonların yapıldığı, dünkü çalışmanın ise o tarihten bu yana Türkiye'nin uluslararası sularda gerçekleştirdiği "en büyük" operasyon olduğu öğrenildi.

SAHİL GÜVENLİK'TEN ULUSLARARASI SULARDA BİR İLK

Kurulduğu tarihten bu yana birçok başarılı çalışmaya imza atan Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı, 2 yıl önce bünyesine kattığı uluslararası sularda harekat kabiliyetine sahip TCSG Yaşam ve TCSG Umut adlı gemilerle düzenlediği operasyonla bir ilki de gerçekleştirdi. Bir yılı aşkın süredir Ege Denizi'ndeki düzensiz göç olaylarına ilişkin yoğun bir çalışma yürüten Sahil Güvenlik ekipleri, "Albatros Harekatı" ile Türkiye'den 322 mil uzakta, uluslararası sularda ilk kez gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda büyük başarı sağladı.

NARKOTİM'DEN ÜSTÜN BAŞARI

İçişleri Bakanlığının talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü'nün uyuşturucu tacirlerine yönelik etkin mücadele kapsamında Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı'nı kurduğu, daire başkanlığının ''Narkotim''ler ile yurt içindeki sokak satıcılarına fırsat tanımadığı ve uluslararası alanda da başarılı operasyonlara imza attığı kaydedildi.

Türk polisi bu çerçevede kasım ayında İtalya açıklarında bir gemide 13 tonluk uyuşturucu maddenin de İtalyan güvenlik güçlerince yakalanmasına yardımcı olmuştu. Bu operasyonda yakalanan 12 yabancı uyruklu şüpheli, Sicilya Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada İtalya'da tutuklanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Bolivya Akdeniz Suriye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (22)

fuat:

Saçma başlık.

28
0
yanıtYanıtla
hiç gülesim yoktu:

Esad''a mı İŞİD e mi?!

17
1
yanıtYanıtla
ref:

bie ara 75 kilo esrarla yakalanıp ben iciciyim diyerek kurtulan birilerinin yiğenine verirler güzel bir servetleri daha olur bize göre onlara göre cerez parası

12
2
yanıtYanıtla
ABD:

Esad katil, Esad Uyuşturucu kaçakçısı, Esad ırkçı, Esad bölücü, esad hain, rte melek. . . rte Sütten çıkmış ak kaşık vs. . vs. . . . . . . . . . . . . Komik. . .

6
8
yanıtYanıtla
ARI:

T. C İYİ GAZ VERİYOR VERENLER KENDİ ÜLKESİ DIŞINDAKİ ŞEYLERE FAZLASIYLA BURUN SOKMAYA BAŞLADILAR HAYIRLISI

8
5
yanıtYanıtla
antipkk:

Helal olsun su Silah ve Uyusturucu Tüccarlarina göz actirmayin bunlar Teröre Finansman sagliyorlar!

9
3
yanıtYanıtla
AMİİİİN:

MERSİN LİMANI NE ZAMAN SURİYE LİMANI OLDU VAH VAH AKP-LİLERİN CEHALETİNDEN TÜRK MİLLETİNİ KORU YARABBİM

5
6
yanıtYanıtla
ABD:

15 ton esrar 15 Milyon lira yapar . . Tamamdır Esadın Ekonomisi çöktü. . Aferin size kasılın kasılın kasım kasım kasılın. .

4
7
yanıtYanıtla
ucamaz:

kus bile ucamaz

7
2
yanıtYanıtla
hak:

Her şey deniz seki için mala ihtiyacı olmuş operasyonu adalet bakanlığı bizzat yönetimiş

6
3
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title