Haberler

Türkiye'deki "Sakin Şehir" Ağı Büyüdü

Uluslararası Cittaslow (Sakin şehir) ağına kabul edilen, Aydın'ın Yenipazar ilçesi Belediye Başkanı Erden, "Amacımız İlçemizi ziyaret edenler için daha kaliteli ve konforlu bir yaşam sunmak" dedi.

Uluslararası Cittaslow (Sakin şehir) ağına kabul edilen, Aydın'ın Yenipazar ilçesi Belediye Başkanı Yüsran Erden, "Amacımız mevcut güzelliklerimizin yanına, yeni cazibe noktaları da ekleyerek, hem ilçemizin kendi insanı için hem de ilçemizi ziyaret edenler için daha kaliteli ve konforlu bir yaşam sunmak" dedi.

Erden, yaptığı açıklamada, Cittaslow hareketine 2009 yılında başvurduklarını belirterek, hafta sonunda Polonya'nın Lidzbark Warminski kentinde yapılan 2011 Sakin Şehirler Genel Kurulu'nda, üyelik başvurularının kabul edildiğini ifade etti.

Yenipazar ile Muğla'nın Akyaka, Çanakkale'nin Gökçeada ve Sakarya'nın Taraklı ilçelerinin de üye olduğunu ifade eden Erden, harekete daha önceden üye olan Seferihisar'ın öncülüğünde Türk insanına yakışır bir yaşam tarzı sunmaya çalışacaklarını kaydetti.

Erden, Cittaslow için istenen 59 kriterin önemli bir kısmının bulunduğunun altını çizerek, "Amacımız mevcut güzelliklerimizin yanına, yeni cazibe noktaları da ekleyerek, hem ilçemizin kendi insanı için, hem de ilçemizi ziyaret edenler için daha kaliteli ve konforlu bir yaşam sunmak. Bu üyeliğin hem ülkemiz için, hem ilimiz için, hem de ilçemiz için hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Erden, ilçelerindeki yerel ticareti geliştirmek, geleneksel el sanatlarını geleceğe taşımak, kültür ve tarih varlıklarını korumak için, yerel yöneticilerin kamunun desteğini almak istediklerini vurguladı. Bu hareketin üyesi olmakla hem daha bilimsel bir modelin önlerinde hazır olacağını açıklayan Erden hem de finansmanda, danışmanlıkta ilçelerine faydası olacağını sözlerine ekledi.

- AYDIN

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title