Haberler

Türkiye'de "Uzaktan Eğitim Programları" İlgi Çekiyor

Güncelleme:

Türkiye genelinde bir çok devlet ve vakıf üniversitesi "Uzaktan Eğitim" vermeye başladı.

Ege Üniversitesi'nin yanı sıra bir çok devlet üniversitesinin "Uzaktan Eğitim Merkezi" bulunuyor. Binlerce öğrenciye üniversiteli olma imkanı tanıyan yeni model; farklı sebeplerle okuma fırsatı bulamayanlara ve çalışanlara cazip geliyor.
Ege Üniversitesi ; her alanda olduğu gibi eğitim alanında da yaşanan gelişmelerin daha etkin ve kaliteli bir eğitim hizmeti sunmak amacıyla kullanılması ve hatta yaşam boyu öğrenme felsefesine uygun olarak öğrenme sürecini sürdürmek isteyen bireylere yardımcı olmak düşüncesiyle uzaktan eğitim veriyor. Yoğun iş temposu içinde kariyer yapma fırsatını yakalamak isteyenler Ege Üniversitesi Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Programlarına kaydolarak çalışırken yüksek lisans yapabiliyor.

ŞARTLARI VE AVANTAJLARI

Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi yüksek lisans düzeyinde uzaktan eğitim veriyor. Programa başvurmak için lisans mezunu olmak yeterli. Dersler internetten online olarak işleniyor. Genel olarak çalışan kişilere yönelik bir program olan uzaktan eğitimin ara sınavları online olarak yapılıyor. Final sınavı belirlenen tarihlerde hafta sonları Ege Üniversitesi'nde yapılıyor. Programlar 3 dönemden oluşuyor. 2 dönem ders dönemi olarak 1 dönem de danışman kapsamında proje dönemi olarak uygulanıyor. Programa ön başvurular 3-7 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacak. Kesin kayıtlar 1-2 Eylül 2015 tarihleri arasında olacak. Uzaktan eğitim programı bankacılar, çalışanlar ve şehir merkezinden uzakta oturanlar tarafından yoğun ilgi görüyor.
FİNAL SINAVLARI KLASİK, ARA SINAVLAR ONLİNE
Uzaktan eğitim için ÖSYM sınavlarına girmek ve yeterli taban puanı almak gerekiyor. Yüksek lisans için ise 4 yıllık lisans eğitiminden mezun olanlar ile Harp Okulları ve Polis Akademisi mezunları başvurabiliyor. Lisans mezuniyeti yüksek lisans programına başvuru yapabilmek için en önemli şart. Programlara başvuru yapabilmek için ALES ya da yabancı dil puanı gerekmiyor. Her bölüm mezunu programlara başvuru yapabiliyor. Adayların, bilgisayar ortamında başvuru belgesini doldurmaları gerekiyor. Yabancı uyruklu öğrenciler de aynı kurallara göre başvuru yapabiliyor. Derslerin içerikleri ve dokümanları Türkçe olarak veriliyor. Final sınavları klasik sınav yöntemlerinin uygulandığı belli gün ve saatlerde bir araya gelinerek düzenleniyor. Ara sınavlarda online uygulanıyor.
Ege Üniversitesi, uzaktan eğitim faaliyetlerine 1984 yılında BİTAM'ın temelini oluşturan Odyovizüel Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin kurulmasıyla başladı. Bu faaliyetlerin koordinasyonu, BİTAM tarafından gerçekleştiriliyor. 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında YÖK'ün onayıyla Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne bağlı olarak Uzaktan Öğretim Tezsiz e-Yüksek Lisans (e-MBA) programı açıldı ve ilk öğrenci kayıtlarına başladı. E-MBA programının yanı sıra Lojistik Yönetimi, İktisat, Finans Ekonomisi ve Yönetimi, Eğitim Programları ve Öğretim e-yüksek lisans programlarına öğrenci kabul ediliyor. Ayrıca Ege Üniversitesi bünyesindeki enstitü, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının kendi bünyelerindeki uzaktan eğitim faaliyetleri de destekleniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title