Haberler

"Türkiye'de Üreme Sağlığının Korunması Gerekiyor"

Güncelleme:

Üreme Sağlığının Korunması konusunda Türkiye'nin ve dünyanın en yetkin isimleri bu kongrede bir araya gelecek.

2003 yılından itibaren üreme sağlığı ve infertilite alanında çalışmalarını sürdüren ve bu alandaki en yetkin kurum olan TSRM Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği, Ulusal Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Kongresi'ni, 6-9 Kasım tarihleri arasında Antalya - Belek'te gerçekleştirecek.

2003 yılından beri üreme sağlığı alanında çalışmalar yürüten "TSRM Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği", dünyanın her bölgesinden çok sayıda katılımcının yer alacağı çok önemli bir kongreye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Dernek tarafından 2 yılda bir gerçekleştirilen ve ulusal - uluslararası arenada büyük ilgiyle takip edilen uluslararası katılımlı "Ulusal Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Kongresi" (TSRM 2014), bu yıl 6-9 Kasım tarihleri arasında Antalya – Maxx Royal Otel-Belek'te düzenlenecek. Kongrede Türkiye'de üreme sağlığı konusu da en yetkin isimler tarafından konuşulacak.

Prof. Dr. Gürkan Uncu : "Üreme Sağlığı Türkiye İçin Önemli Bir Gündem"

TSRM Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gürkan Uncu; üreme sağlığı konusunda Türkiye'de çok fazla çalışma alanı olduğunu ifade ederek; "Ülkemizde bu konuda iyileştirme çalışmalarına ihtiyaç var. Bizler akademik kadrolar olarak bu konuda gerekli sorumlulukları alıp projeler gerçekleştirmeye başladık. Derneğimiz çatısı altında çok geniş kapsamlı çalışmaları da kısa sürede hayata geçireceğiz. Dünya ölçeğinde örnek projeleri hayata geçirerek Türkiye'nin üreme sağlığı konusunda daha da ileriye gitmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizde üreme sağlığının korunması gerekiyor" dedi.

Kongrede Ulusal ve Uluslararası Katılımcılar Olacak

Üreme tıbbı, infertilite ve IVF alanlarında çok sayıda panel ve tartışmalı oturumların yer alacağı 6. Ulusal Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Kongresi'ni bu yıl da dünyanın birçok bölgesinden çok sayıda davetlinin takip etmesi bekleniyor.

Kongre çalışmalarıyla ilgili bilgi veren TSRM Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gürkan Uncu, çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirtti.

Prof. Dr. Gürkan Uncu : "Meslektaşlarımızı Kongreye Bekliyoruz"

Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen başarılı kongrelerin kendilerini hep daha iyisini yapmak adına cesaretlendirdiğini aktaran Uncu, "Biz bu kongrede sadece kendi üyelerimizi değil, üreme endokrinoloji ve infertilite ile ilgilenen tüm hekim dostlarımızı, yollarını çizmeye başlayan araştırma görevlisi kardeşlerimizi ve ÜYTE merkezlerinde görevli tüm çalışanları aramızda görmek istiyoruz. Bu sene, kongre öncesi yapacağımız kursların ve kongrenin formatında bazı değişiklikler yaptık. Bilgiye ulaşmanın çok kolaylaştığı günümüzde, bilgiyi aktarmanın en önemli yollarından birisinin tartışarak doğruya ulaşmak olduğunu bildiğimiz için panel ve tartışmalı oturumlara daha çok yer vereceğiz. Hepimizin katkılarıyla hem bilimsel hem de sosyal başarısı yüksek bir kongre yapacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Antalya Türkiye Belek Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title