Haberler

Türkiye'de Halkın Yüzde 83.4'ü Oruç Tutuyor

Güncelleme:

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan araştırmada, Türkiye'de halkın yüzde 83.4'ünün oruç tuttuğu sonucu ortaya çıktı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaptırılan "dini hayat" araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan araştırmaya 21.600 kişi katıldı.

HALKIN YÜZDE KAÇI ORUÇ TUTUYOR?

Araştırmaya katılanların yüzde 99.2'sinin kendisini Müslüman olarak tanımladığı araştırmada, oruç tutanların oranı da yüzde 83.4 olarak belirlendi. Araştırmada "dini bilgiler nereden alınıyor?" sorusunda ise ilk sırada aile cevabı yer aldı.

İNANILAN MEZHEP ORANLARI

Araştırmada Türkiye'de inanılan mezhep oranları da belirlendi. Buna göre; İslam dinine inananların yüzde 77.5'i Hanefi mezhebine sahipken, yüzde 11.5'i Şafii mezhebinden olduğunu söyledi. Araştırmaya göre; Türkiye'de yüzde 1 oranında caferi mezhebine mensup kişiler yaşıyor.

NAMAZ KILANLARIN ORANI

Araştırmaya göre; Türkiye'de namaz kılanların oranı yüzde 42.5, hiç namaz kılmayanlar yüzde 16.9, Cuma namazı kılma oranı ise yüzde 57.4 olarak belirlendi.

"ORUÇ SOKAKLARDA HİSSEDİLİYOR"

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Şimdi hem oruç tutan insan sayısında bir artış var hem de medyanın buna verdiği bir destek var. Bizim Diyanet İşleri Başkanlığı olarak TÜİK’e yaptırdığımız Dindarlık Araştırma Raporu’nda Türkiye’de yüzde seksen oranında oruç tutma oranı görülüyor. Bu oran böyleyse oruç sokaklarda hissediliyor. İnsanlarda oruç tutmasa bile iftar ve ramazan sevinci hissediliyor" dedi.

ŞAFİİLER İÇİN ÖZEL DÜZENLEME

Diyanet'in Hanefi mezhebi dışında da hizmet verdiğini belirten Yılmaz "Mesela bu sene ilk defa teravih namazlarının iki rekâtta bir selam verilmesiyle ilgili bir genelgemiz oldu. Genelde uyuluyor ona. Onu biraz da şu sebepten yaptık. Yine Dini Hayat Araştırma Raporu’na göre Türkiye’de yüzde 10-12 oranında Şafii mezhebinde insanımız var. Şafiilere göre nafile namazı cemaatle kılınmaz kılınsa bile iki iki kılınmak durumundadır. Dolayısıyla cemaatin içinde Şafilerin de bulunacağını varsayarak iki rekâtta bir selam verilecek. Bizde de efdal olan zaten budur" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu Diyanet İşleri Başkanlığı Hasan Kamil Yılmaz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500

Yorumlar (204)

DR EMITT BROWN:

Oruç tutmayın, kuran gerçekten gökten inmiş bir kitap değildir. Muhammed ve arkadaşlarının kaleme aldığı bir doktrindir. Muhammed ve arkadaşları öldükten sonra geleneği sürdürmek isteyen tabiin hadisleri ve fıkıh-kelam ilimlerini uydurmuşlardır. İncil de gökten gelmemiştir, isa ve havarileri kaleme almıştır. Tevrat da öyle... Gerçekten semavi bir kitap arıyorsanız bakmanız gereken kütüphane DNA sarmallarınızdır. Genlerinizde arayın gerçeği...

16
14
yanıtYanıtla
salğın tekinurhan2001@hotmail.com:

malmısın salak yaa sanane biz tutarız sen cehennemde yanarsın ondan sonra görürsün aptal

yanıt0
yanıt0
CTRL Vmavilim@hotmail.com:

Anti uyduruk Senin doğuşun bile bi mucize idi.. Sen anlayamamışsın.. Herkes okur,herkes aynı şeyi anlamaz..

yanıt0
yanıt0
Ne orucu D:

Geçin o ayakları Uyandık artık Dinlerin tamamı uydurmadır.Devlet ve ABD israil bizi dinle oyalamak ve din için bir birimizi öldürtmek için bizi bize sormadan Müslüman yapıyorlar ama geçti artık bütün yalanlar foyası teker teker meydana çıkıyor Akıl galip gelecek.

15
12
yanıtYanıtla
zekizeki1242@hotmail.com:

ne gerizekalı bir insansın, aklından şüphe ettim, şüphe etmeyi bırak aslında senin aklın yok.

yanıt0
yanıt0
nyssabc@hotmail.com:

uyandık diyo bide gerizekalı dinsiz

yanıt0
yanıt0
flamingosuper.tornado@hotmail.com:

duyanda seni dini bırakınca icat üstüne icat yaptı zanneder. zinayi alkolü yemeyi içmeyi bırakamıyorum demiyorda.:D

yanıt0
yanıt0
ROSErose_34@outlook.com:

ALLAH SENİ ISLAH ETSİN VE CÜMLEMİZİ

yanıt0
yanıt0
flamingo haklıadadada@adada.com:

dini bıraktın.. sıkıysa yemeği, içmeyi, fuhusu ve nefes almayı da bırakta görelim.. yemez tabi biri nefse zor öteki kolay geliyor..

yanıt0
yanıt0
dede:

Yalana bak. Bu sarı sıcakta kimse tutmuyor. Tutanlar da, bir ayağı çukurda yaşlılar.

8
18
yanıtYanıtla
Tüm 204 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title