Haberler

Türkiye'de 400 Bin Civarında Üstün Zekalı Çocuk Var"

Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) Genel Başkanı Kemal Tekden, Türkiye'de 400 bin civarında üstün zekalı çocuk olduğunu söyledi.

Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) Genel Başkanı Kemal Tekden, Türkiye'de 400 bin civarında üstün zekalı çocuk olduğunu söyledi.

Tekden, bir otelde düzenlenen vakfın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de üstün zekalı çocukların eğitimiyle ilgili çok sayıda vakıf, dernek veya kuruluş bulunduğunu, bazılarının dini ve milli değerlere ters kuruluşlar olduğunu belirterek, TÜZDEV'in de onlara karşı ortaya çıktığını dile getirdi.

Üstün zekalı ve dahi çocukları kazanmak istediklerini vurgulayan Tekden, "Bu çocuklar toplumların ufkunu açan, onlara öncülük yapan insanlar olmuşlardır veya tam tersi de olmuştur. O bakımdan bu çocuklara verdiğimiz değer ölçüsünde geleceğimizi belirlemiş, tayin etmiş olacağız" diye konuştu.

Tekden, zekanın eşyayı, çevreyi, dünyayı, kainatı idrak kabiliyeti olarak Allah tarafından doğuştan verildiğini, aklın ise eğitim ve tecrübe ile sonradan kazanıldığını ifade ederek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Şu anda Türkiye'de ilk ve orta öğretime giden 17-18 milyon çocuğu düşündüğümüz zaman 400 bin civarında üstün zekalı çocuk vardır. On binde 1-2 oranında da deha çaplı çocuk vardır. Yani 2-3 bin civarında Türkiye'de deha çaplı çocuk vardır. Önemli olan bu çocuklara ulaşmak. Şu anda Türkiye'de nerede deha veya deha çaplı çocuk var kimse bilmiyor, tesadüfen ortaya çıkıyorlar. Bunların bir kısmı çevreyle uyum sağlayamadığından dolayı, üst seviye bir idrak kabiliyetine sahip oldukları için adaptasyon zorluğu yaşıyorlar, deli muamelesi bile görebiliyorlar. Toplumdan dışlanıyorlar ve yalnızlık hissi içerisinde depresyona varacak kadar ruh hastalıkları ortaya çıkıyor."

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Tekden Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title