Haberler

Türkiye Darbe Girişimine Karşı Ayakta

MANİSA (AA ) - İstanbul ve Ankara'daki askeri darbe girişiminin protesto edildiği Manisa'nın Demirci ilçesinde toplanan kalabalığa konuşan Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi, "Millet geleceğine, istikbaline, devletine sahip çıkıyor.

MANİSA (AA ) - İstanbul ve Ankara'daki askeri darbe girişiminin protesto edildiği Manisa'nın Demirci ilçesinde toplanan kalabalığa konuşan Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi, "Millet geleceğine, istikbaline, devletine sahip çıkıyor. Geçmiş dönemlerdeki darbeler üniversiteleri karıştırdılar. Artık üniversiteler milletin yanında" dedi.

Demirci ilçesindeki Çereşe Meydanı'nda bulunan AK Parti ilçe teşkilat binası önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla belediye hizmet binası önüne kadar askeri kalkışmayı sloganlarla protesto ederek yürüyüş yaptı.

Belediye binası önünde Rektör Çelebi ve Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, birer konuşma yaptı.

Çelebi, "Millet geleceğine, istikbaline, devletine sahip çıkıyor. Geçmiş dönemlerdeki darbeler üniversiteleri karıştırdılar. Artık üniversiteler milletin yanında" dedi.

Demokrasiye sahip çıkmak için toplandıklarını belirten Başkan Selçuk da "Bu vatan dedelerimizden kaldı. Hiç bir çapulcuya bırakacak değiliz" diye konuştu.

Gelin damat da yürüyüşe katıldı

Konuşmaların ardından vatandaş şehir içinde yeniden yürüyüşe başladı. Eski ANAP Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu'nun da yer aldığı yürüyüşe gelin ve damat da düğünlerini yarıda keserek katıldı.

Bu arada, Demirci Müftüsünün dua etmesinin ardından, vatandaşlar hep bir ağızdan İstiklal Marşı okudu.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Kemal Çelebi İstanbul Demirci Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title