Haberler

Türkiye Darbe Girişimine Karşı Ayakta

Bingöl'de vatandaşlar, İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya tepki gösterdi.

Bingöl'de vatandaşlar, İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya tepki gösterdi.

AK Parti İl Başkanlığı önünde toplananlar, "Teröre karşı omuz omuza", "Recep Tayyip Erdoğan, dik dur, eğilme, bu millet seninle" sloganları atıyor.

Tekbirler getiren vatandaşlar, askeri kalkışmayı protesto ediyor.

AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, parti binası önünde toplanan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, vatandaşları topyekün darbeye karşı seslerini yükseltmeye davet etti.

Fehmioğlu, şunları kaydetti:

"Darbeye karşı hangi partili olursa olsun bütün bir millet olarak karşı çıkacağız. Bu bir parti meselesi değil bütün Türkiye'nin meselesidir. Yaşı geçmiş olanlar bilir biz darebeleri çok yaşadık. Artık Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye'de darbe dönemi bitmiştir. Hadini bilmeyen cuntacılar bir girişim yapmış şu anda hepsi enseleniyor. Darbecilere karşı sesinizi yükseltin. Bu bir milletin topyekün istiklal meselesidir. Topyekün bütün partilerin bu darbeye karşı güç birliği yapması lazım. Bu bir partinin meselesi değil, Türk"üyle, Kürt"üyle, Laz"ıyla, Çerkezi"yle topyekün bir millet meselesidir."

Vatandaşlardan Önder Ersöz de darbe kalkışmasının asla kabul edilemeyeceğini belirterek, "Darbe girişiminde bulunanların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Halk olarak, millet olarak bunların karşısındayız." dedi.

Mustafa Böçkün ise her türlü darbelere karşı olduklarını ve hükümete destek vermek için sokaklarda olduklarını belirterek, "Biz halk olarak buradayız. Hadi tanklar gelsin bizi ezsin de görelim. Gelsin bu milleti ezsin. Bu çağda, bu devirde darbe mi olur artık." ifadelerini kullandı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla tepkilerini sürdüren kalabalık arasında dua eden bir kadın ile gözyaşlarıyla slogan atması dikkat çekti. Bu arada AK Parti önüne çıkan Genç Caddesi'ni araçlarıyla kapatan vatandaşların destek eylemleri sürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Türkiye Bingöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title