Haberler

Türkiye, Daeş'e Karşı Koalisyonun En Etkin Ülkesi"

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı, Irak'a DAEŞ ile mücadelesinde destek vermeye devam edeceklerini belirterek, terör örgütü DAEŞ'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyon bünyesindeki en etkin ülkenin Türkiye olduğunu ifade etti.

HAYDAR HADİ - Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı, Irak'a DAEŞ ile mücadelesinde destek vermeye devam edeceklerini belirterek, terör örgütü DAEŞ'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyon bünyesindeki en etkin ülkenin Türkiye olduğunu ifade etti.

DAEŞ'le mücadelesinde Irak'a verilen desteğe ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kaymakcı, Türkiye'nin terör örgütü DAEŞ'le mücadele için kurulan uluslararası koalisyona ilk günden itibaren aktif üye olarak katıldığını hatırlattı.

Kaymakcı, Türkiye'nin koalisyondaki rolüne dikkati çekerek, "Türkiye, bu koalisyon içerisinde 5 çalışma grubundan biri olan yabancı teröristlerle mücadele ekibinde en önemli görevi almıştır. Türkiye, DAEŞ'le mücadelede başından beri ve giderek artırdığı adımlarla önemli sonuçlar elde etmeye başlamıştır." dedi.

"40 bin DAEŞ şüphelisi yasaklı listede"

DAEŞ'in sadece Irak, Suriye ve Libya için değil tüm bölge ve insanlık için tehdit teşkil ettiğini vurgulayan Kaymakcı, söz konusu örgüt mensuplarının yakalanması konusunda da büyük çaba sarf edildiğini aktardı.

"Bugüne kadar 40 bin civarında DAEŞ şüphelisinin Türkiye'ye girişi engellendi" diyen Kaymakcı, istihbarat iş birliğiyle tespit edilen bu kişilerin, Türkiye'de yasaklılar listesine alındığını kaydetti.

Türkiye'nin kendi katkılarıyla da ayrıca 3 bin DAEŞ şüphelisinin yakalanıp sınırdışı edildiğini söyleyen Büyükelçi Kaymakcı, "Türkiye, havalimanları, otobüs ve tren garlarında oluşturduğu güvenlik noktalarında 8 bin şüpheliyi mülakata almış ve bunlardan bin 300'ünü sınırdışı etmiştir. Son dönemde Türkiye gerek Suriye'de gerekse Irak'ta DAEŞ'e yönelik saldırılarında bazı önemli sonuçlar almıştır. Türkiye ayrıca Irak'a askeri malzeme ve silah taşıyan uçakların üst uçuş izinlerini kolaylaştırarak bu kapsamda 2 bin 700 civarında uçağın Irak'a kolaylıkla gelmesini sağladı." diye konuştu.

"Türkiye, DAEŞ'e karşı koalisyonun en etkin ülkesi"

Kaymakcı, Türkiye'nin Irak Savunma Bakanlığı ve Peşmerge güçlerine birtakım askeri malzeme desteğinde bulunduğunu hatırlatarak, Irak polisinin eğitimi konusunda da öneriler sunulduğunu dile getirdi.

Irak'ın savunma kapasitesinin artırılması amacıyla NATO bünyesinde hazırlanan programa Türkiye'nin destek verdiğini söyleyen Kaymakcı şunları kaydetti:

"Bu program çerçevesinde NATO, Türkiye ve Ürdün'de Irak silahlı güçlerine eğitim verecek. Türkiye'nin Irak'a DAEŞ ile mücadelesinde desteği artarak sürecek. DAEŞ'e karşı uluslararası koalisyon içerisinde de en etkin ülke Türkiye'dir. Türkiye'nin koalisyon uçaklarına İncirlik Hava Üssü'nü açması, bölge havalimanlarından yararlandırması ve koalisyon uçaklarının buralardan saldırılarda bulunmasına imkan vermesi DAEŞ ile mücadelede dönüm noktası olmuştur. Önümüzdeki dönemde Irak ile her alanda iş birliğimizin artmasını diliyor ve bu ortak düşmanın bölgemiz ve tarihten silinmesini arzu ediyoruz."

2014 yılından bu yana terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunan Felluce'nin kurtarılması için önceki gün başlatılan operasyonlara da değinen Kaymakcı, bu operasyonun kısa sürede sonuçlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Suriye Bağdat Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title