Haberler

Türkiye Basketbol 2. Ligi

2014 2015 sezonu fikstürü ve Federasyon Kupası kura çekimi İstanbul'da yapıldı.

Türkiye Basketbol 2. Ligi (TB2L) 2014-2015 sezonu fikstürü ve Federasyon Kupası kura çekimi İstanbul'da yapıldı.

Türkiye Basketbol Federasyonu'dan (TBF) yapılan açıklamada, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyona, TBF Genel Sekreteri Celal Arısan, TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, federasyon yetkilileri ile TB2L'de mücadele eden takımların temsilcilerinin katıldığı belirtildi.

Toplam 18 takımın yer alacağı TB2L'de 2014-2015 sezonu iki devreli lig usulüne göre oynanacak. Normal sezonun 34 hafta süreceği ligde, ilk 8'e giren takımlar play-off'a yükselecek. Play-off eşleşmeleri 0-0 başlayacak ve çeyrek finaller ile yarı finallerde 2 galibiyet alan takımlar tur atlayacak. Finale yükselen iki takım ise 2015-2016 sezonunda Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele edecek. Final müsabakası, federasyonun belirleyeceği bir salonda tek maç üzerinden oynanacak.

Fikstür çekimi sonucunda, 11 Ekim'de başlayacak TB2L'de ilk haftanın maç programı şöyle oluştu:

İTÜ-Final Gençlik

Mamak Belediyesi Ankara DSİ-Orkide Gediz Üniversitesi

Socar Spor-Denizli Basket

Afyonkarahisar Belediyesi-Gelişim Koleji

Best Balıkesir-Sakarya Büyükşehir Belediyesi

Tüyap Büyükçekmece Basketbol-Mersin Büyükşehir Belediyesi

Adanaspor-Melikşah Üniversitesi

İstanbul DSİ-Pertevniyal Gençlik

Akhisar Belediyesi-Yeşilgiresun Belediyesi

Federasyon Kupası'nın kuraları

Fikstürün belirlenmesinden sonra yapılan kura çekimi sonucunda sadece TB2L'de mücadele edecek takımların katılacağı Federasyon Kupası'nın grupları belli oldu.

Federasyon Kupası 1. tur müsabakaları 3 takımlı 6 grupta tek devreli lig usulüne göre oynanacak.  Afyonkarahisar'da düzenlenecek ve 3 gün sürecek 1. tur müsabakalarının ardından gruplarında ilk sırayı alan altı takım Bursa'da Final Grubu müsabakalarını katılacak. Bu turda 3 takımlı 2 grup oluşturulacak ve maçlar tek devreli lig usulü ile oynanacak. İki grupta oynanacak maçlar sonucunda ilk sırayı alarak finale çıkan takımlar, kupayı kazanmak için mücadele edecek.

Federasyon Kupası ilk tur grupları şöyle:

A Grubu:  Melikşah Üniversitesi, Pertevniyal Gençlik, Denizli Basket

B Grubu:  Gelişim Koleji, İstanbul DSİ, Sakarya Büyükşehir Belediyesi

C Grubu:  Adanaspor, Afyonkarahisar Belediyesi, Final Gençlik

D Grubu:  Yeşilgiresun Belediyesi, Socar Spor, Akhisar Belediyesi

E Grubu:  Tüyap Büyükçekmece Basketbol, Best Balıkesir, Orkide Gediz Üniversitesi

F Grubu:  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mamak Belediyesi Ankara DSİ, İTÜ - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Abdi İpekçi Spor Salonu Celal Arısan İstanbul Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title