Haberler

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu 'Anayasa Değişikliği Paneli'ne Katılmak Üzere...

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu 'Anayasa Değişikliği Paneli'ne katılmak üzere Artvin'e geldi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu 'Anayasa Değişikliği Paneli'ne katılmak üzere Artvin'e geldi.

ARTVİN - Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu referandum çalışmaları doğrultusunda Artvin'de gerçekleşen 'Anayasa Değişikliği Paneli'ne katılmak üzere Artvin'e geldi.

Kendisi ile birlikte panele panelist olarak katılacak olan, CHP Eski Milletvekili Süheyl Batum ile birlikte Artvin'e gelen TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Artvin Merkez Halit Paşa Meydanı'nda yüzlerce kişi tarafından karşılandı. Burada tartışmalara konu olan Artvin Cerattepe mevkiindeki bakır madenine de değinen Feyzioğlu "Artvin'e hep bir haksızlığa, hep bir saldırıya karşı dayanışmak için geldik. En son 30'a yakın baro başkanımız ile Cerattepe'ye yapılanlara 'hayır' demek için gelmiştik, şimdi Türkiye'ye yapılana 'hayır' demek için buraya geldik. Biz Türkiye'nin yer altı zenginliğini, yer üstü zenginliğini başka milletler sömürmesin istiyoruz. Bu zenginlik bizim milletimizin zenginliğidir diyoruz. Yer üstünde çıkan zenginliğimiz yer altının çok çok üzerindeyse, yer üstünü yok edip yer altından çıkartacağınız bir metali Artvin'i yok etme pahasına yabancı şirketlere peşkeş çekmeyin diyoruz. Artvin'de siyasi parti ayrımı olmaksızın, Artvin'i koruma mücadelesi devam ediyor. Bu mücadelenin doğrudan doğruya tanığıyız biz. Türkiye Barolar Birliği olarak Artvin'i yok etmeye karşı bizde davacıyız. Sizinle birlikte bizde bu yolda mücadele etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yüzden izin verirseniz bizde kendimizi fahri Artvinli olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

Artvin'de madenin çıkartılması ile doğal güzelliklerin bozulacağını ve geride Artvin diye bir yerin kalmayacağını dile getiren Feyzioğlu "Doğru birdir sayın Artvinliler. Bir araştırma yapıldı, 'Bu madeni çıkartırsan çıkarttığın yerlerde oluşan boşluklara karkelli su basar, siyanürle değil karkelli su ile orman yok edilir' diyor. Orman yok edildiğinde Artvin'in suyu kalmaz, endemik bitkileri kalmaz. Orman yok edildiğinde tüm dünyaya şifa dağıtan o doğal bitkiler kalmaz. Artvin çıkartılır, birkaç senede biter, peşkeş çekilir ama geride Artvin kalmaz. 16 Nisan'da bu mücadele bundan sonra Tüm Türkiye'nin altı kazılsın, tüm Türkiye'nin yeraltı zenginlikleri Artvin örneğinde olduğu gibi bir futbolcunun transfer bedeli gibi komik bedellerle peşkeş çekilsin midir? Cevabımız nedir, hayırdır" ifadelerini kullandı.

Feyzioğlu Artvin Merkez Halit Paşa Meydanı'nda gerçekleşen selamlama konuşmasının ardından Artvin sokaklarında şehir turu attı. Artvin Halkevi Caddesi'nden yürüyüşe başlayan Feyzioğlu Artvin halkı ile tokalaşarak selamlaştı. Cadde üzerinde bulunan bir lokantaya giren Feyzioğlu burada döner ustasının yerine geçerek, döner kesti. Feyzioğlu'nun döneri keserken yaşadığı zorluk ilginç görüntülere sahne oldu. Feyzioğlu "Döner ustasına işiniz zor" demekle yetindi.

Daha sonra İnönü Caddesi'ni gezen Feyzioğlu burada da esnaf ile selamlaştı. Feyzioğlu sonrasında gerçekleşecek olan 'Anayasa değişiklik paneline' katılmak üzere, cadde üzerinde bulunan Ahmet Hamdi Tampınar Kültür Merkezi'ne geçti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Metin Feyzioğlu Artvin Merkez Genel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title