Haberler

Türkiye, Almanya'daki Gamescom Fuarının Partner Ülkesi

Türkiye, Almanya'daki Gamescom fuarının partner ülkesiHakan AytaşKöln, 17 Ağustos (DHA)- Almanya'nın Köln kentinde, Uluslararası Bilgisayar ve Video Oyunları Fuarı Gamescom 2016 başladı.

Türkiye, Almanya'daki Gamescom fuarının partner ülkesi

Hakan Aytaş Köln, 17 Ağustos (DHA)- Almanya'nın Köln kentinde, Uluslararası Bilgisayar ve Video Oyunları Fuarı Gamescom 2016 başladı. Toplam 50 ülkeden 800 firmanın katıldığı fuar 21 Ağustos Pazar günü sona erecek. Fuarda 25 firma ile temsil edilen Türkiye aynı zamanda Gamescom 2016'nın partner ülkesi. Oyun severlerin yoğun ilgi gösterdiği fuarı 500 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Ziyaretçiler fuarda yeni oyunları ve teknolojik gelişmeleri deneme fırsatı buluyorlar.

'2023 hedefi 10 milyar dolar'

UDO Games Firmasının Kurucu Ortağı Türker Karahan, fuarda Körling adlı oyunlarını tanıttıklarını söyledi. GameLooper'ın Genel Müdürü Kutay Yalçınkaya ise, mobil oyun geliştirmeye ve geliştirilen oyunları paylaşmaya imkan sunan bir platform yaptıklarını ifade etti.

Türkiye Oyun Geliştircileri Derneği TOGED'in Başkanı Ali Erkin de, dünyada bilgisayar oyunları sektörünün 110 milyar dolarlık bir hacmi olduğu bilgisini verdi. Erkin, Türkiye'nin bu pastadan 2015 yılında 400 milyon dolarlık bir pay alabildiğini ancak 2023 yılında hedefin 10 milyar dolar ihracat olduğunu dile getirdi. TOED Başkanı Ali Erkin, sektörün her yıl yüzde 5 ile 8 arasında büyüdüğünü belirterek, 'Oyun geliştirme eko sistemi dünyadaki krizlerden etkilenmiyor. Dünyada herhangi bir ekonomik kriz olduğunda da oyun satışlarına devam ediliyor. Örnek vermek gerekirse işsiz kalan biri evinde oturup daha fazla oyun oynamaya başlıyor. Bu açıdan oyun satışları hiç durmuyor' diye konuştu. Erkin ayrıca, bu yıl partner ülke olarak fuarda daha geniş bir katılımcı kitlesiyle yer aldıklarını da söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Türkiye Köln Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title