Haberler

Türkiye, Afgan Akademisyenleri Eğitiyor

Afganistan'da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) finanse ettiği eğitim projesi çerçevesinde Afgan eğitimcilere formasyon kursu verilecek.

Afganistan'da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) finanse ettiği eğitim projesi çerçevesinde Afgan eğitimcilere formasyon kursu verilecek.

TİKA Mezar-ı Şerif Program Koordinatörlüğü'nün Cevizcan İl İmar Ekibi (PRT) ve Cevizcan Valiliği işbirliğiyle Afganistan'ın insan kaynaklarının geliştirilmesi, kurumsal kapasitelerinin artırılması amacıyla "Cevizcan Eğitim Enstitüsünde Görevli Öğretmenlerin Kapasitelerinin Artırılması Projesi" gerçekleştirilecek.

Cevizcan PRT Eğitim Danışmanlığınca hazırlanan ve TİKA tarafından finansa edilen projeyle öğretmen yetiştiren Cevizcan Eğitim Enstitüsü Merkez Kampüsü, Fayzabad, Karkin, Hocadukuh, Koştepe, Derzab, Murdiyan, Mengecik ilçelerindeki kampüslerinde görevli akademisyenler ile Cevizcan Teknik Enstitü, Tarım Enstitüsü ve İdari Yönetim Enstitüsü'nde görevli 65 akademisyene formasyon eğitimi verilecek.

Türkiye'den gelen akademisyenler, öğretim yöntem ve teknikleri, ölçme ve değerlendirme, eğitimde çağdaş yaklaşımlar, eğitim psikolojisi, rehberlik ve danışma hizmetleri, öğrenci merkezli eğitim, sınıf yönetimi, sınıf içi iletişim konularda bilgi ve tecrübelerini aktaracak.

PRT Başkanı Mustafa Erdeviren, projenin amacının Afganistan'a nitelikli insan gücünün kazandırılması ve bu ülkenin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamak olduğunu söyledi. - Belh

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title