Haberler

Türkeş, KKTC'li Bakan Dürüst'ü Kabul Etti

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki orman yangınına ilişkin, "Rum tarafı her zaman olduğu gibi aymazlığını ortaya koymuştur.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki orman yangınına ilişkin, "Rum tarafı her zaman olduğu gibi aymazlığını ortaya koymuştur. Bizden yardım alacaklar ama hala kendi diplomasileri ve kendi karışık siyasetleri açısından, aynı Akdeniz'in suyunu 'kuzeyden mi alsınlar güneyden mi alsınlar' gibi gereksiz tartışmalar yapıyorlar. Umarım bir an önce akılları başlarına gelir de bu işler bir an önce kontrol altına alınır." dedi.

Türkeş, Çankaya Köşkü'nde KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst'ü kabul etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkeş, kapısının Kıbrıs Türk halkına her zaman açık olduğunu kaydetti.

Kıbrıs ile Türkiye arasındaki ekonomik programla ilgili yaşanan gelişmelere değinen Türkeş, şöyle konuştu:

"Kıbrıs ile Türkiye arasındaki ekonomik ve sosyal programın bize düşen işlemleri tamamlandı. Bakanlar Kurulundan hem 3 yıllık bir program hem de bu yılki yatırım programları çıktı. Yani biraz gecikmeli olarak Türkiye'nin daha önceden beri yaptığı bu ekonomik yardımları da inşallah senenin geriye kalan 6 ayında da daha hareketli, daha dinamik hale getireceğiz."

"Rum tarafı aymazlığını ortaya koydu"

Türkeş, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki orman yangınından derin üzüntü duyduğunu dile getirerek, hem Kuzey Kıbrıs'ın hem de Türkiye'nin yardıma hazır olduğunu ifade etti.

Afet olduğunda diplomasinin, siyasetin ve diğer hesapların ortadan kalkacağını vurgulayan Türkeş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Mustafa Akıncı doğru bir şekilde ilk baştan yardım teklif etmiştir. Fakat Rum tarafı her zaman olduğu gibi aymazlığını ortaya koymuştur. Bizden yardım alacaklar ama hala kendi diplomasileri ve kendi karışık siyasetleri açısından, aynı Akdeniz'in suyunu 'kuzeyden mi alsınlar güneyden mi alsınlar' gibi gereksiz tartışmalar yapıyorlar. Umarım bir an önce akılları başlarına gelir de bu işler bir an önce kontrol altına alınır."

"Türkiye her zaman Kıbrıs Türk halkının yanında oldu"

Dürüst de kabulden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, KKTC olarak yapılacak tüm atılımlarda Türkiye'nin desteğini beklediklerini söyledi.

Bugüne kadar verilen destekler için de KKTC halkı adına teşekkür eden Dürüst, Türkiye'nin her zaman Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu kaydetti.

Dürüst, Türkiye'nin KKTC'nin bu günlere gelmesinde büyük paya sahip olduğuna işaret ederek, "Bugün ki görüşmemizde gelişme adına, ileriye gidebilme adına projelerimizi sizlerle paylaşmak ve sizlerin desteğini talep etmeye geldik. Ne kadar güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti olursa o kadar huzur içerisinde yaşayan bir Kıbrıs Türk halkı ve sağlıklı bir Kuzey Kıbrıs devleti olur diye düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Kıbrıs Rum Kesimi Tuğrul Türkeş Kemal Dürüst Akdeniz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title