Haberler

Türker: İki Hakimin Tutuklanmasının Türkiye'ye Maliyeti Yüksek Olacak

Dsp Genel Başkanı Masum Türker, verdikleri tahliye kararı nedeniyle hakimler Metin Özçelik ile Mustafa Başer'in tutuklanmasının, ilerde Türkiye'ye maliyetinin yüksek olacağını söyledi.

Dsp Genel Başkanı Masum Türker, verdikleri tahliye kararı nedeniyle hakimler Metin Özçelik ile Mustafa Başer'in tutuklanmasının, ilerde Türkiye'ye maliyetinin yüksek olacağını söyledi.

Seçim çalışmaları çerçevesinde Aksaray'a gelen ve parti il binasında milletvekili adaylarını tanıttıktan sonra gündem ile ilgili açıklamalarda bulunan DSP Genel Başkanı Masum Türker, Samanyolu Yayın Grubu Genel Müdürü Hidayet Karaca ve 63 polis hakkında tahliye kararı veren eski 29'uncu Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik ile 32'nci Asliye Ceza Hakimi Mustafa Başer'in 'örgüt üyeliği' suçlamasıyla tutuklanması ile ilgili süreci değerlendirdi.

HSYK YANLIŞ YAPTI

İki hakimin tutuklanmasının Türkiye'de yargıyı çökerttiğini ifade eden Türker, "Hakimler hangi gruba, hangi cemaate ve ilme bağlı olursa olsunlar aldıkları yanlış kararları düzeltecek hukuk sistemi içinde mekanizma var. Yani bu hakimlerin aldığı kararı hangi mahkemenin düzelteceği yazılıdır. Ama maalesef şu anda yaşanan o ki, sanki yargı bir tarafta belli bir cemaate mensup kişilerden oluşuyor, bir taraftan da hükümetin emrinde kişilerden oluşuyor. Bir cemaate mensup olmak da yanlıştır, hükümetin emrinde olmak da yanlıştır. Biz bu iki hakimin, bugüne kadar hüküm gören bütün hakimlerin kimsenin güdümünde olmadığını kabullenemeyiz, kabul edilemez. Bu iki hakimin tutuklanmasının ilerde Türkiye'ye maliyeti yüksek olacaktır. Türkiye'de yargının ve hukukun güvenliğini sarsan bir davranıştır. Bu konuda HSYK çok büyük yanlış yapmıştır" dedi.

AĞIZDA SAKIZ YAPILMASI KABUL EDİLEMEZ

Yaşananlardan yargının olumsuz etkilendiğini de ifade eden Türker, şunları söyledi:

"Bizim hukukumuza göre yargının bağımsızlığı demek, bir hakimin aldığı karar yanlış bile olsa anayasal teminat altında olması demektir. Bu Türkiye'nin şu anda nasıl bölünmüş olduğunu, nasıl ayrıştığını, yönetimde nasıl farklı yaklaşımların olduğunu ortaya koyuyor. Bize göre bu yapılan yanlışın derhal düzeltilmesi gerekir. Hakimleri açığa alabilirsin, ama hakimleri tutuklamak ve onları bir örgüt mensubu gibi göstermek Türkiye Cumhuriyeti'nin temel dayanaklarından biri olan yargının bağımsızlığını ve yargının Türk Milleti adına kullanılması olgusunu maalesef ciddi bir şekilde olumsuz etkilemiştir. Bu konu daha mürekkepleri kurumadan Cumhurbaşkanının, Başbakanın, Başbakan yardımcılarının ya da bazı bakanların ağzında sakız yapılması da kabul edilebilecek bir durum değildir. Hele hele bu seçim döneminde vatandaşlarımızın bu durumu çok iyi değerlendirmesi gerekir. Türkiye'de son 10 yıldır hukuk artık yok olmakta, yerine güçlüler adına karar vermeyi sağlayan kanun devletine dönüşmekteyiz."

CHP İLE YOĞURT YİYİŞİMİZ FARKLI

CHP ile neden ittifak yapmadıkları sorulan Türker, "1999 yılında biz iktidar olurken CHP barajın altında kaldığında 'Dönün. Siz kapatın' dedik mi onlara. CHP'li belediyelere gelin bizim partimize geçin diyeceğimize onlara yardım ettik. Onların parlamentoda milletvekili yok diye belediyelerinin sorunlarının çözümü için yardım ettik. Yani siyasi faaliyette bizim CHP ile yoğurt yiyişimiz farklı. CHP'nin şimdi yaptığı açıklamalarına baktığımızda şu anda gördüğümüz kadarıyla HDP ile de koalisyon kurabilecekler. AK Parti ile de koalisyon kurabilecekler. Ama bizim yolumuz Atatürk'ün yoludur" dedi. - Aksaray

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Başer Metin Özçelik Masum Türker Dsp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title