Haberler

Türk ve Anzak Askerlerine Senfoniyle Anma

Çanakkale'de konser veren İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, 45 dakikalık 'Kanlı Sırt, Anzak Senfonik Eseri' ile 100'üncü yıl etkinliklerine renk kattı.

Çanakkale'de konser veren İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, 45 dakikalık 'Kanlı Sırt, Anzak Senfonik Eseri' ile 100'üncü yıl etkinliklerine renk kattı.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü kapsamında, İçdaş Kongre Merkezi'nde konser verdi. Konseri, Çanakkale Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş, 2015 Koordinasyon Merkezi Genel Sekreteri Mahmut Akkuş ve çok sayıda vatandaş izledi.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Koro Şefi Gökçen Koray ve Seval Irmak eşliğindeki konserde izleyiciler zaman zaman duygulu anlar yaşadı. Konserde, orkestra sanatçılarından Süleyman Alnıtemiz tarafından bestelenen 5 bölümden oluşan 45 dakikalık, 'Kanlı Sırt, Anzak Senfonik Eseri' seslendirildi. Çanakkale Savaşı'nda şehit düşen Türk ve Anzak askerlerinin anısına bestelenen ve 100 yıl önce her iki tarafın da en ağır kayıplarını verdiği Kanlısırt'tan adını alan senfoni, izleyicilerden tarafından beğenildi.

Konserde ayrıca, Mehmet Akif Ersoy'un 'Çanakkale Şehitleri'ne' adlı şiiri ve Mustafa Kemal Atatürk'ün 1934 yılında Anzak annelerine hitaben yazdığı mektup okundu. Çanakkale Türküsü de orkestra tarafından seslendirildi. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Kulözü Çanakkale İstanbul İçdaş Politika Güncel Haberler

title