Haberler

Türk Traktör İş Makinalarında da İddialı

Türk Traktör Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, Türkiye'nin iş makinaları konusunda büyüme potansiyelinin çok fazla olduğunu, bu büyümeye katkıda bulunmak için iş makinaları satışına başladıklarını belirtti.

Türk Traktör Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, Türkiye'nin iş makinaları konusunda büyüme potansiyelinin çok fazla olduğunu, bu büyümeye katkıda bulunmak için iş makinaları satışına başladıklarını belirtti.

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Traktör'ün 1954'te kurulduğunu ifade ederek, çiftçilerin verimini ve kazancını artıracak, modern üretim tekniklerini kullanmasını sağlayacak traktör ve zirai ekipmanları sunmaya çalıştıklarını söyledi.

New Holland, Case IH ve Steyr markalarının üretimini yapan Türk Traktör'ün Türkiye pazarının yüzde 50'sine sahip olduğunu dile getiren Özdemir, "Dünyada 5 kıtada 130'dan fazla ülkeye ihracatımız var. Geçen yıl toplam Türkiye traktör ihracatının yüzde 90'ını gerçekleştirdik" diye konuştu.

Geçen yıl yaptıkları işbirliğiyle ortakları CNHI iş makinaları konusunda temsil etmeye başladıklarını dile getiren Özdemir, "Geçen yıl bizim yatırım yılımızdı. İzmir ve Ankara'da iş makinasıyla ilgili tesisler açtık. Yatırımlarımız devam ediyor" dedi.

Türkiye'nin iş makinaları konusunda Avrupa'da ilk 4, dünyada ilk 11'e girdiğini ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin iş makinaları konusunda büyüme potansiyeli çok fazla. Biz de bu büyümeye katkıda bulunmak, bu büyümeden nasibimizi almak istedik. Çünkü kendimize güveniyoruz, arkamızda Koç Holding var, ortağımız CNHI'a güveniyoruz. 60 yıllık deneyimimize ve paydaşlarımıza güveniyoruz. Bu işe girerek Türkiye'nin büyümesine, üretkenliğine, verimliliğine destek olmak hem de Türk Traktör olarak büyümemizi devam ettirmek, yeni ufuklar açmak istedik."

İş makinalarına ilişkin Avrasya'nın en büyük, Avrupa'nın 4'üncü büyük fuarı olan "KOMATEK 2015"e ilk kez katıldıklarını ve fuarda beklentilerinin üzerinde ilgi gördüklerini anlatan Özdemir, iş makinaları konusunda iddialı olduklarını ve fark yaratacaklarına inandıklarını ifade etti.

Türkiye'nin dört bir yanına yayılmış satış teşkilatlarıyla hızlı, kapsamlı, etkin ve yüksek hizmet servisi vereceklerini belirten Özdemir, şöyle devam etti:

"Türk Traktör olarak müşterileri iş ortağı olarak görüyoruz. Onların verimini artıracak yüksek teknolojiyi sunacağız. Bu teknolojiyi sunarken hem üretkenliklerini artıracak hem de yakıt sarfiyatlarını düşürerek operasyonel verimlilikleri artıracağız. Böylece onların maliyetleri düşecek, kazançları artacak."

Türkiye'nin dört bir satında bayi teşkilatlarının bulunduğunu ifade eden Özdemir, rakiplerinin ulaşamayacağı yerlerde servis ve yedek parça hizmeti sunacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

İrfan Özdemir Türk Traktör Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title