Haberler

Türk Sanayii Japonya'da "Yalın" Fikirlerle Yenilenecek

Şirketlere getirdiği "tek seferde doğru iş yapılması" ve "her türlü israftan tasarruf edilmesi"ni sağlayan "yalın yönetim modeli"nin merkezi Japonya'ya eğitim gezisi gerçekleştiriliyor.

Şirketlere getirdiği "tek seferde doğru iş yapılması" ve "her türlü israftan tasarruf edilmesi"ni sağlayan "yalın yönetim modeli"nin merkezi Japonya'ya eğitim gezisi gerçekleştiriliyor. Türkiye'de de önemli sanayi kuruluşlarınca benimsenen yalın felsefenin Türkiye'deki temsilcisi Yalın Enstitü Derneği'nin 4-14 Nisan tarihlerindeki programında, katılımcılar uzmanlar eşliğinde fabrika ziyaretlerinde bulunacak ve uygulamalı eğitimlere katılacak.

Yalın Enstitü Derneği tarafından düzenlenen "Study Mission Japonya" eğitim programı 4-14 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.  Toyota dahil beş fabrikanın yanı sıra Toyoto Endüstri Müzesi de ziyaret edilerek, Toyota'nın önderliğinde dünyaya yayılan Japon iş felsefesi yalın düşüncenin ip uçları paylaşılacak.

Toyota'nın emekli üst seviyede üretim ve geliştirme yöneticilerinin kurduğu ve ABD, Rusya, Çin başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde Toyota Üretim Sistemi (TPS) hakkında kapsamlı eğitimler veren Toyota Engineering Corporation (TEC) uzmanları programda yer alacak.

Yalın Enstitü Derneği danışmanı desteğinin de verileceği programda eğitimler ve fabrika ziyaretlerindeki konuşmalar anında Türkçeye çevrilecek. Eğitim gezisine katılanlar ayrıca geleneksel Kyoto ve modern Tokyo'da Japon kültürünü gözlemleme fırsatı bulacak.

Sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleşecek program, sanayiciler ile orta ve üst seviyede yöneticilere tavsiye edilirken, mühendis kökenli katılımcıların en az beş yıllık iş tecrübesine sahip olması bekleniyor. Katılımcılar, üretim sürecinin daha verimli ve tasarruflu işlediğini yerinde öğrenirken, aynı zamanda yalın felsefeyi üretimden sevkıyata farklı boyutlarıyla gözlemleyebilecek.

10 gün sürecek program için en geç 17 Şubat 2014 tarihine kadar Yalın Enstitü Derneği'ne başvurulması gerekiyor. www.lean.org.tr adresinden ayrıntılı bilgi alınabilir. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Japonya Yalın Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title