Haberler

Türk Sağlıkâ–sen: Sağlık Teknikerleri Hemşirelik Mezunu Olabilecek

Türk Sağlık -Sen, Sağlık Teknikerliği Diploması ile Mezun Olanların Hemşirelik Lisans Tamamlama Programına Başvurabileceklerini Kaydetti.

Türk Sağlık-Sen, bireysel olarak açılan bir dava neticesinde Açıköğretim Fakültesi(AÖF) Sağlık Memurluğu bölümünde eğitim görmüş olup sağlık teknikerliği diploması ile mezun olanların hemşirelik lisans tamamlama programına başvurabileceklerini kaydetti.

Türk Sağlık-Sen, tarafından yapılan açıklamada sağlık teknikerliği ön lisans mezunu olanların hemşirelik bölümünde lisans tamamlama yapabilecekleri ifade edildi. Yapılan açıklamada, konuyla ilgili olarak "Bireysel olarak açılan bir dava neticesinde Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Sağlık Memurluğu bölümünde görülen müfredat çerçevesinde eğitim görmüş olup, sağlık teknikerliği diploması ile mezun olanlarında söz konusu hemşirelik lisans tamamlama programına başvuru yapabilecekler" denildi.

Türk Sağlık-Sen, Erzurum Atatürk Üniversitesi ile yapılan görüşme neticesinde farklı unvanlarda bulunan personelden sağlık teknikerliği unvanı ile mezun olanlarında hemşirelik lisans tamamlama programına başvuru yapabileceklerini ifade etti. Bu bölümden mezun olan çalışanların, 5 Kasım 2010'a kadar Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezine (ATAUZEM) lisans tamamlama için başvuru yapmaları halinde lisans tamamlama hakkına kavuşacakları belirtildi.

-"SAĞLIK MESLEK LİSESİ MEZUNLARINA DA HAK VERİLMELİ"-

Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci bir bölümde daha lisans tamamlama hakkının elde edilmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti. Kahveci "Uzaktan eğitimle sağlık meslek lisesi mezunlarına ön lisans, ön lisans mezunlarına da lisans tamamlama hakkı bir an önce tanınmalıdır. Bu konuda girişimlerimiz devam ediyor" dedi.(ANKA)

(ÖZL/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title