Haberler

Türk Rotaractörler Bu Sene De Avrupa Birincisi

Güncelleme:

Göztepe Rotaract Kulübü, İtalya'nın Milano şehrinde gerçekleştirilen 2016 Avrupa Rotaract Konferansı'nda en iyi hizmet projesini dalında Umut Operasyonu isimli projesi ile birinci oldu.

2440. Bölge Rotaractörleri geçen sene 'Bizim Mahalle' projesi ile aldıkları birincilik ödülünü bu sene de 'Umut Operasyonu' projesi ile alarak birinciliği kimseye kaptırmadılar. 46 ülke, 138 bölgeden oluşan Avrupa Rotaract Bilgi Merkezi tarafından verilen ödülde her ülke oy kullandı.

Umut operasyonu projesi geçen Nisan ayında başlayıp, Kasım ayına kadar sürdü. İzmir'de gerçekleşen proje'de ilk aşamada Gödence Köyü'nde sağlık ocağı tekrardan hizmete kazandırılıp, sıfırdan oluşturuldu. İkinci aşama olarak ramazan ayında köyde iftar yemeği etkinliği düzenlenip, ramazan paketleri dağıtıldı. Üçüncü aşamada Güzelbahçe Halk Eğitim Merkezinde yüzme havuzu operatör eğitimleri verilerek iş imkânları sağlandı. Son olarak Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Özel Eğitim Okulu'nda bir depo 3 odaya bölünüp, birbirinden özel çocuklarımız için 3 sınıfa dönüştürüldü.

Gala gecesinde ödülü alan Göztepe Rotaract Kulübü Dönem Başkanı Yağız Burak GÖKÇE"Türkiye'de gönüllülük üstüne çalışan sivil toplum örgütleri hem sayı bakımından hem de üye bakımından Avrupa ortalamalarının maalesef altında kalıyor. Fakat bu gece gördük ki Avrupa'da en iyi işleri başarabiliyoruz. Göztepe Rotaract Kulübü olarak asıl amacımız insanlığa hizmet etmektir. Bu amaçta çalışmaya devam edeceğiz. Hizmetlerimiz Dünya'ya armağan olsun." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title