Haberler

Türk Profesör, İranlı Kadına Cilt Nakli Yapacak

İranlı 26 yaşındaki Fariba Maradi'nin yaşamı, 3 yaşındayken patlayan tüple tamamen değişti.

İranlı 26 yaşındaki Fariba Maradi'nin yaşamı, 3 yaşındayken patlayan tüple tamamen değişti. Patlayan tüp nedeniyle yüzü başta olmak üzere vücudunun büyük bölümü yandı. Vücudunda 3. derece yanıklar oluşan ve yüzü tanınmaz hale gelen Maradi, yıllardır sokağa çıkamadı. İnsanların yüzüne bakmaktan korktuğu İranlı genç kadın, yüzünü düzeltmek için ülkesinde 23 kez ameliyat masasına yattı. Ancak yüzü yine de düzelmedi. Son çare olarak Almanya'nın Bremen kentine gelen ve Plastik Cerrah Prof. Dr. Can Cedidi ile görüşen İranlı kadın, "Yüzünü düzeltiriz" müjdesiyle sevinçten ağladı.

CİLT NAKLİ YAPILACAK

Klinikum Bremen Mitte Hastanesi Plastik Cerrahi Bölümü Şefi Prof. Dr. Can Cedidi, yüzü tamamen hasarlı olan İranlı Fariba Maradi'ye cilt nakli yapacaklarını söyledi. Hastanın yüzünün büyük bir bölümünü değiştireceklerini söyleyen Cedidi, "Biz yüz nakli yapmayacağız ama ona yakın olan cilt nakli yapacağız. Bu da oldukça zor bir ameliyat. Hastamızın yüzünde hasarlı olan bölümlerini alıp, onun yerine karın ve bacaktan aldığımız parçaları uygulayacağız. Bunun yanı sıra ağız büyültme, saç nakli ve buna benzer estetik operasyonlarda bulunacağız. Hastamıza ayrıca sentetik deri nakli de yapacağız. Amacımız genç kızımızın yüzünü güldürmek ve onu aynayla barıştırmak. Ameliyattan sonra Maradi'nin yüzü çok değişecek" dedi.

"ARAŞTIRIP BULDUM"

Prof. Dr. Can Cedidi'nin dünyaca ünlü bir plastik cerrah olduğunu, bu nedenle İran'dan Almanya'ya geldiğini anlatan Fariba Maradi, "Şimdiye kadar 23 ameliyat geçirdim. Ama yüzüm düzelmedi. Hep insanlardan kaçtım. Kimse yüzüme bakmadı. Can Cedidi'yi bir tavsiye üzerine tanıdım ve araştırdım. Onun dünyaca ünlü profesör olduğunu gördüm. Hemen randevu alıp geldim. Çok umutluyum. Tek umudum Türk profesör" diye konuştu.

Prof. Dr. Can Cedidi'nin yanında asistan olarak görev yapan Türk kökenli Dr. Devrim İşbir ile İranlı Dr. Kianosh Zadeli, Cedidi'nin dünyanın en iyi plastik cerrahlarından birisi olduğunu, onun yanında olmanın kendileri için çok büyük bir şans olduğunu dile getirdi.

MU(SS) - Bremen

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title