Haberler

Türk Politikacılar Genel Seçim Hazırlıklarına Erken Başladılar

Danimarka'da Liberal Parti Milletvekili Fatma Yeliz Öktem önümüzdeki yılın Kasım ayında yapılacak seçimlere kadar partinin göçmen politikasını belirlemekle görevlendirilirken, parti başkanı ve eski Başbakan Lars Lökke Rasmussen, geçen seçimde yaptığı gibi yine Türk ailelere ziyaretlerde bulunacağını söyledi.

Danimarka'da Liberal Parti Milletvekili Fatma Yeliz Öktem önümüzdeki yılın Kasım ayında yapılacak seçimlere kadar partinin göçmen politikasını belirlemekle görevlendirilirken, parti başkanı ve eski Başbakan Lars Lökke Rasmussen, geçen seçimde yaptığı gibi yine Türk ailelere ziyaretlerde bulunacağını söyledi.

Parti başkanı ve eski Başbakan Lars Lökke Rasmussen, Fatma Öktem'e destek verdiğini bildirirken, 2011 seçimlerinde olduğu gibi seçim öncesi yine Türk ailelere ziyaretlerde bulunmak istediğini söyledi. Yeni seçim afişi önünde DHA'ya açıklamalarda bulunan Fatma Yeliz Öktem, şöyle dedi:

"Her zaman söylediğim gibi Türkler'i sandığa bekliyorum. Demokrasilerde en güzel şey mevcut hakları en iyi şekilde kullanmaktır. Sandık başına gitmek de bir demokratik haktır. Günlük yaşantımızda verilen kararlar bizi çok etkiliyor. Hakkımızda kimlerin karar vereceğini bizlerin de karar vermesi, yani seçmesi çok önemli. Türklere çağrım biraz siyaseti takip etsinler. Ekonomi ve dışarıdan kaynaklanan sorunlar var. İktidarda Sosyal Demokrat Parti'nin olması çok şey değiştirebiliyor. Bu nedenle siyasetçileri iyi dinlesinler ona göre oy kullansınlar."

"SEÇİCİ OLMALIYIZ"

Seçimlere kadar Liberal Parti'nin göçmen politikasını kendisinin belirlemesi için parti başkanının kendisine görev verdiğini beliren Fatma Yeliz Öktem, ülkede vasıflı işçilere ihtiyaç olduğunu ancak, yük olacak göçmenleri kabul eTmenin mümkün olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bizim için önemli olan ülkeye gelenler değil. Onları seçerek burada topluma ve ülkeye katkıda bulunacak uyum sağlayacak insanları kabul etmek. Onun için sınırlarda kontrol önemli."

Lars Lökke Rasmussen, sınırlarda kontrolün arttırılmasını istediklerini ancak bunun göçmenlerin istenmediği anlamına gelmemesi gerektiğini belirterek, şöyle dedi:

"Hiç kontrol olmaması yerine olması daha iyi. Örneğin sınırlarda araç plaka okuma sistemi, sivil devriyeler gibi kontrollerin bulunması için 55 milyon kron ayırdık. Ancak, hükümet kontrolü kaldırdı. Önümüzde seçimler var. Tabii ki, Danimarkalılar'ın ve göçmenlerin güvenini kazanıp tekrar iktidar olmak iktidarın anahtarını kazanmak istiyoruz. AB ile yapmış olduğumuz anlaşmada polis işbirliği muafiyetimizin kaldırılarak, suçları önlemek için EUROPOL ile işbirliği yapılmasından yanayız. Bizim göçmenler politikamız, ülkemizdeki göçmenlere karşı açık ve dürüst olmak. Biz ülkemize daha çok göçmen gelsin istiyoruz ama sadece katkıda bulunanları istiyoruz. Örneğin geçen seçimde Türk ailelere ziyaret ettiğimde bizim partimizin değerlerini taşıyan göçmen tipini görüyorum. Türkler, eğitim almış, iyi işlerde çalışıyor, topluma uyum sağlamışlar. Ama suç işleyenlere ve sistemi kötüye kullananlara karşı da sert olmak zorundayız. Ben daha önce Türk ailelere ziyarette bulundum önümüzdeki seçimde de bulunmak istiyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anders Fogh Rasmussen Fatma Yeliz Öktem Danimarka Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title