Haberler

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 172. Yılı

Karabük'te, Türk polis teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı.

Karabük'te, Türk polis teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı.

Yenişehir Atatürk Anıtı'nda önünde düzenlenen törene, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Garnizon Komutanı Albay Tekin Nemlioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Karabulut, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammed Zafer Terzi, siyasi partilerin il başkanları, dernek başkanları ve diğer protokol üyeleri ile gazi ve şehit yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Emniyet Müdürlüğü ve Polis Meslek Eğitim Merkezi çelenginin sunumu ile devam etti.

Aktaş, burada yaptığı konuşmada, "Devletlerin en asli ve en önemli görevi vatandaşlarının huzurunu ve güvenliğini sağlamak, onların temel hak ve hürriyetlerini yaşayacakları ortamı hazırlamaktır." dedi.

Ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 85'nin il merkezlerinde yaşadığını belirten Aktaş, şunları kaydetti:

"Bu yükün ağırlığının emniyet teşkilatı tarafından üstlendiğini görebiliriz. Polis teşkilatımız gerektiğinde kırsalda ve şehir merkezlerinde ülkemizin milletimizin birliğine ve bütünlüğüne göz dikmiş hainlerle kelle koltukta gece gündüz demeden mücadele etti. Bunun en son örneğini 15 Temmuz'da yaşadık. Bu toprakların daha önce görmediği büyük bir ihaneti yaşadık. Bu hain darbe girişimini aziz milletimizle birlikte şerefli polisimiz ve şerefli ordumuzun vatanına milletine bağlı evlatlarıyla birlikte sabaha kalmadan bertaraf ettiler."

AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal da polisin devlet adına vatandaşla birebir irtibatta olduğuna işaret ederek, "Sadece kolluk kuvveti değil, sosyal devletçilik anlamında da polisimiz çok önemli görevleri yerine getirmektedir. 15 Temmuz'da polisimiz, vatandaşımız ve darbeye karışmayan vatanını seven ordu mensuplarıyla birlikte büyüm bir mücadele örneği göstermiştir. Ben şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum." diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay da Türkiye'nin bütünlüğüne, dirlik ve düzenine pusu kuran teröristlerle onları maşa olarak kullanan geri plandaki alçakların, hiçbir zaman Türkiye'nin birliğine zarar veremeyeceklerini ifade ederek, FETÖ ve benzeri örgütlerle mücadelemiz demokratik hukuk devleti kuralları çerçevesinde kararlılıkla ve azimle yürütülmeye devam edecektir." dedi.

Emniyet Müdürü Akay, törenin ardından polisevinde tebrikleri kabul etti.

Safranbolu

Türk polis teşkilatının kuruluş yıl dönümü Safranbolu ilçesinde de törenle kutlandı.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çalışır tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, törende yaptığı konuşmada, polisliğin fedakarlığın, gayretin ve insan üstü bir çabanın ürünü olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Burhanettin Uysal Mehmet Aktaş AK Parti Karabük Politika Güncel Haberler

title