Haberler

Türk Polis Teşkilatının 171. Kuruluş Yılı

Siverek ilçesinde Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Siverek ilçesinde Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Hükümet konağı önünde düzenlenen tören,Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İlçe Emniyet Müdürü Halil Atabey, yaptığı konuşmada, teşkilatın kuruluşunun 171. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Türk Polis Teşkilatının ilk gün kurulduğu ruhla hizmet sunmaya devam ettiğini belirten Atabey, şunları kaydetti:

"Tarihimizde iç güvenliğimiz ve kamu düzeni sipahiler gibi çeşitli birimler tarafından sağlanırken, 10 Nisan 1845 tarihinde ilk defa polis adı altında teşkilatımız kurulmuştur. Zamanın akışıyla ve günün şartlarına uyum sağlayarak teknik donanımı yüksek bilim ve teknolojiye uyumlu kaliteli ve eğitimli bugünkü dinamik ruhuyla emniyet teşkilatı haline gelmiştir. Bizler görevimizi yaparken Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılapları, hukukun üstünlüğü, demokratik değerler, insan hakları ve kanunlara bağlılık ilkeleriyle hareket etmekteyiz. Devletin polisleri olarak görev ve yetkimizi sadece ve sadece yasalardan almaktayız. Ancak maalesef bunun dışında hareket edenlerin özellikle devletimize, teşkilatımıza ve halkımıza nasıl zararlar verdiklerini hep birlikte gördük."

Emniyet teşkilatının demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin bir kurumu olduğunu belirten Atabey, "Devletimiz adaletlidir ve bizler de bu çerçevede görev yapan adalete dayalı bir kuvvetiz. Kuvvete dayanmayan adalet aciz olur. Polis vatandaşın nezdinde korkulan değil, güvenilen bir güçtür" dedi.

Ülkenin bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü, cumhuriyetin korunması ve yaşatılması, halkın can ve mal güvenliğiyle kamu düzeni için başta Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Hakkari olmak üzere yurdun her yerinde Türk Silahlı Kuvvetleri ile görev yapan kahramanlara başarı dileyen Atabey, bu amaçlar için hayatlarını kaybeden tüm şehitleri saygı ve rahmetle anarak, yaralılara acil şifalar diledi.

Törene 107. Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Abdullah Uşan, Siverek Belediye Başkan Vekili Hamdi Hatipoğlu, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve emniyet mensupları katıldı.

Törenin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü lokalinde resepsiyon verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Siverek Atabey Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title