Haberler

Türk Pırelli 54 Yaşında

Türkiye'de ilk otomobil lastiği üreten Türk Pirelli Lastikleri A.Ş. kuruluşunun 54'üncü, üretimin 52'inci yılını İzmit'teki Fabrikası'nda kutladı.

Türkiye'de ilk otomobil lastiği üreten Türk Pirelli Lastikleri A.Ş. kuruluşunun 54'üncü, üretimin 52'inci yılını İzmit'teki Fabrikası'nda kutladı.

Pirelli, Türkiye'de 1962 yılı Aralık ayında İzmit Köseköy'de kurduğu fabrikada ilk Türk lastiğini üretti. Kuruluşunun 54'üncü yıldönümü nedeniyle İzmit'teki fabrikada düzenlenen törene Türk Pirelli Genel Müdürü Mete Ekin, Fabrika Müdürü Hakan Yalnız, Personel Direktörü Muhittin Kızıler, Kalite Direktörü Bahadır Özer'inde aralarında bulunan diğer yöneticiler ile birlikte Lastik İş Genel Başkanı Abdullah Karacan da hazır bulundu. Kutlama töreninde  25, 20 ve 10 yıl çalışanlara plaket ve hediyeleri verildi.

İzmit Köseköy'de 140 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere yaklaşık 200 bin metrekarelik alanda 1700 çalışanı ve yıllık 110 bin ton üretimi ile Türkiye ve bölge ekonomisine katkı sağlayan Pirelli İzmit Fabrikası, ayrıca  dünyanın en hızlı pilotları olan Formula 1 pilotları için lastik üretiyor. Bu nedenle  Türk Pirelli İzmit Fabrikası  tüm dünyada 2 milyar kişi tarafından takip edilen Formula 1 yarışlarının tüm lastiklerinin İzmit Fabrikası'nda üretiliyor olması nedeniyle 'Şampiyonların Fabrikası' olarak da anılıyor.

Türk Pirelli'nin ilk Türk Genel Müdürü olan ve 2010 yılından beri görevini yürüten Mete Ekin törendeki konuşmasında, piyasadaki daralmanın gecici olduğunu tahmin ettiğini belirterek, şöyle dedi:

"Piyasada satılan her 4 lastikten biri Pirelli'dir. Özellikle kış kastikleri uygulaması nedeniyle canlı kalan pazarda, kamyon lastiği satışlarımız çok iyi. Premium segmente lider durumdayız. Üretim esnasında kesinlikle kaliteden ödün vermeyen anlayaşımız nedeniyle bugün piyasadan hatalı lastik gelmemektedir. Tüm çalışanlarımız ile hep birlikte bir bütün olarak daha iyi kaliteli üretim yapmayı dedefliyoruz." - Kocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Pirelli Lastikleri Pirelli Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title