Haberler

Türk Konseyi 4. Zirvesi'nin İlk Günü Bodrum Kalesi'ndeki Müzik Dinletisi ile Son Buldu

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi 4. Zirvesi’nin ilk günü Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde düzenlenen "Türk Düğümü" konulu müzik dinletisi ile sona erdi.

Etkinliğe hava muhalefeti nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve konuk Cumhurbaşkanları katılmazken, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Muğla Valisi Hakan Güvençer ile zirveye katılan ülkelerin bakanları katıldı.

Akşama kadar Bodrum Göltürkbükü’ndeki Hilton Otel’de düzenlenen zirvede bulunan konuklar, akşam yemeğinin ardından Bodrum Kalesindeki etkinliğe katıldı. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Opera Balesi Korosu İzmir Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu ile Modern Dans Topluluğu İstanbul sanatçıları ile Bodrum Oda Orkestrası tarafından verilen ko0nserde her ülkeden birer eser seslendirildi.

Açılışında, "Manas Destanı"nın dinletildiği etkinlikte, daha sonra sergilenen "Göç" konulu bale gösterisi yoğun ilgi gördü.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’in programa hava muhalefeti nedeniyle katılmadıkları belirtildi.

BEKİR TOSUN-EREN AYHAN-İBRAHİM KILINÇ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Gül Bodrum İzmir Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title