Haberler

Türk Komandolardan Kırgızistan'da Eğitim

BİŞKEK (AA) – Türkiye ile Kırgızistan arasındaki askeri eğitim anlaşması çerçevesinde Kırgızistan'a gelen Türk komandolar, Kırgızistan Savunma Bakanlığı, Devlet Hudut Hizmetleri ve Milli Muhafız Birliği askerlerine 42 gün sürecek eğitim verecek.

BİŞKEK (AA) – Türkiye ile Kırgızistan arasındaki askeri eğitim anlaşması çerçevesinde Kırgızistan'a gelen Türk komandolar, Kırgızistan Savunma Bakanlığı, Devlet Hudut Hizmetleri ve Milli Muhafız Birliği askerlerine 42 gün sürecek eğitim verecek.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), komando mobil eğitim timinden oluşan iki subay ve bir astsubayın eğitim için geldiği Kırgızistan Savunma Bakanlığına ait askeri eğitim kışlasında bir tören düzenlendi.

Askeri yetkililerin, Kırgız ve Türk subayların hazır bulunduğu törende konuşan Kırgızistan Genelkurmay Başkanlığı Eğitim Daire Başkanı Albay Adilet İmanaliyev, Kırgızistan ile Türkiye arasındaki askeri ilişkilerinin çok iyi durumda olduğunu belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup komandoların terör ile mücadele konusunda önemli tecrübeleri bulunduğunu vurgulayan İmanaliyev, Kırgız subaylarına verecekleri eğitimin çok yararlı olacağını söyledi.

TSK'ya teşekkürlerini ileten İmanaliyev, kursiyerlere başarı dileğinde bulundu.

-"Devletler için en büyük tehdit terör"

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Kurmay Albay Gökhan Peker de, Türk komandoların gerçekleştireceği eğitimin bugünkü şartlardaki önemine değinerek, devletler için en büyük tehdidin terör faaliyetleri olduğunu hatırlattı.

Peker, orduların, cephe savaşlarının olmadığı günümüzde terör ile mücadele tekniklerini ve taktiklerini bilmeleri gerektiğini ifade etti. Peker, askeri kursiyerlerin eğitime, "Askerlerin barış zamanında en önemli faaliyeti eğitimdir. Eğer barış istiyorsan savaşa hazır ol" çerçevesinden bakması gerektiğini dile getirdi.

Peker, Türk komandoların, Kırgızistan Silahlı Kuvvetlerine mensup askeri personele komando ve terörle mücadele teknik ve taktiklerini öğreteceğini ifade ederek, "İki ülke işbirliği güvene dayalıdır. Bu eğitim kursları, bunun bir göstergesidir" dedi.

Törenin ardından Kırgızistan Silahlı Kuvvetleri komando ve özel kuvvetler birliklerinde görev yapan 50 subaya "Komando ve Terör ile Mücadele" alanında eğitim vermeye başlayan Türk komandoları, 6 hafta sonra kapanış töreni sertifikalarını takdim edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Kırgızistan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title