Haberler

Türk Kızılayı'na Midibüs Bağışı

TEMSA ve 5 Ocak Lions Kulübü, Türk Kızılayı Adana Şubesine birer mobil kan bağışı midibüsü bağışladı.

TEMSA ve 5 Ocak Lions Kulübü, Türk Kızılayı Adana Şubesine birer mobil kan bağışı midibüsü bağışladı.

İlk tören, 5 Ocak Lions Kulübü'nün otobüs bağışı nedeniyle Türk Kızılayı Adana Şubesi'nde gerçekleştirildi. Törende konuşan Kulüp Başkanı Ayşe Edil, kulübün, din, dil ve ırk ayrımı gözetmeden insanlara hizmet sunduğunu, bu kapsamda 1917 yılından bu yana dünyanın her köşesinde, başta sağlık ve eğitim olmak üzere ihtiyaç duyulan her konuda yardımda bulunduğunu ifade etti.

Kalıcı hizmetlerine devam ettiklerini aktaran Edil, "Bugün yaptığımız bağış da bunlardan biri. Bunun için bizler, yeni bir heyecan ve coşku yaşamaktayız." diye konuştu.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık da Kızılay'ın, 150 yıllık yürüyüşünde milletin iyi ve kötü gününde yanında olduğunu, bundan sonra da olmaya devam edeceğini belirterek, "İyilik için buluşmak çok güzel. Bağışlanan araçlar, Adana'nın her tarafını dolaşıp, iyiliği bulaştıracaktır." diye konuştu.

Törene,Türk Kızılayı yönetim kurulu üyeleri, Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, kulüp üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

İkinci bağış TEMSA'dan

Buradaki törenin ardından kentte otobüs ve midibüs üretimi yaparak çeşitli ülkelere pazarlayan TEMSA'nın tesislerine geçildi.

TEMSA Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Cüneyt Tekdemir, Kızılay'ın, toplumsal dayanışmayı sağlayan, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı gibi önemli hizmetler veren önemli bir kuruluş olduğunu vurgulayarak, filoya kazandırdıkları araçla kan bağışının artmasını umut ettiklerini belirtti.

Kurumsal olarak ticari faaliyetlerinde başarı sağladıklarını aktaran Tekdemir, "Son 2 yılda pazar lideri olan TEMSA, yaptığı araç lansmanlarıyla da ürün lideri konumunda Türkiye pazarında." dedi.

Kızılay Genel Başkanı Kınık ise araç bağışında bulundukları için Tekdemir'e teşekkür etti. Kınık, yılda yaklaşık 2,1 milyon ünite kanı bağışçılardan güvenli bir şekilde alıp Türkiye'nin her noktasındaki hastanelere ulaştırdıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Kızılay'ın yeni dönemde çıtasını yükselttiği yeni hedefleri var. Kan bağışı miktarımızı 2,5 milyon ünitenin üzerine çıkartacak, 2017 yılı sonuna kadar 'plazma fraksiyonu' fabrikamızı kurarak, kan ürünlerinde dışa bağımlılığımızı tamamen azaltacak milli bir projemiz bulunuyor. Bu projemizin en önemli araçlardan bir tanesi de TEMSA'nın bize verdiği bu mobil kan bağışı midibüsüdür. Bizlerin, bağışçıların ayağına ulaşması gerekiyor. Bugün iki midibüs filomuza katılmış oldu ve 61 olan araç sayımız 63'e yükseldi."

Konuşmaların ardından davetliler, bağışlanan midibüs için kurdele kesti.

Bazı TEMSA çalışanları, Türk Kızılayı'na kan bağışında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Kızılayı Kızılay Kınık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title