Haberler

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık Açıklaması

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, kurum içerisinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatlı kişi ve grupların güçlü bir organizasyona sahip olmadığını belirterek, "Ancak biz tek tek her bir çalışanımızı, şubemizi ve Kızılay ile ilişkili olan her unsuru araştırıp, milletimizin egemenliğine kastetmiş ve düşmanlık yapan hangi çevreden olursa olsun bu grup ve kişileri temizlemeye ahdettik." dedi.

HATİCE ŞENSES - Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, kurum içerisinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatlı kişi ve grupların güçlü bir organizasyona sahip olmadığını belirterek, "Ancak biz tek tek her bir çalışanımızı, şubemizi ve Kızılay ile ilişkili olan her unsuru araştırıp, milletimizin egemenliğine kastetmiş ve düşmanlık yapan hangi çevreden olursa olsun bu grup ve kişileri temizlemeye ahdettik." dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kınık, FETÖ'nün darbe girişimi nedeniyle demokrasiye sarılan vatandaşları meydanlarda ve caddelerde yalnız bırakmadıklarını aktardı.

Kerem Kınık, Kızılay'ın 148 yıllık köklü bir yönetim ve çalışma kültürü olan afet ve ağırlıklı olarak da gönüllülerin omuzlarında yükselen bir kuruluş olduğunu belirtti.

Kınık, Türkiye genelinde 700 şubesi bulunan kuruluşun 6 bin civarında çalışanıyla da ülkenin her noktasında kan, afet, sosyal ve gençlik hizmetleri başta olmak üzere farklı alanlarda toplumsal dayanıklılığı, doğal ve beşeri afetlere yönelik hazır olmayı ve direnci artırmaya yönelik faaliyetler yürüttüğünü anlattı.

FETÖ mensupları tarafından 15 Temmuz akşamı gerçekleştirilen darbe girişimi sürecinin ardından ülke genelinde bir olağan üstü hal uygulamasına geçildiğini anımsatan Kınık, şöyle devam etti:

"Kızılay, gelinen noktada kurumun içerisinde bizim özellikle yeni dönemde, Nisan ayının 5'inden itibaren aldığımız vazife çerçevesinde kurumun kültürüyle bağdaşmayan, milletimizin değerleriyle, Kızılaycılık kültürüyle bağdaşmayan bazı şubelerimizin ve çalışanlarımızın bu anlamda iş akitlerini feshetmeye, şubelerimizle tedbir işlemlerini yapmaya başlamıştık. Bu konuyla ilgili sürecimiz devam ediyor. Bundan sonraki süreçte, malum çerçevede, Kızılay içerisinde bu anlamda güçlü bir organizasyon olmadığını söyleyebilirim. Ancak biz tek tek her bir çalışanımızı, şubemizi ve Kızılay ile ilişkili olan her unsuru milletimizin egemenliğine kastetmiş ve düşmanlık yapan hangi çevreden olursa olsun grup ve kişilerden temizlemeye ahdettik. Yönetim Kurulu olarak bu konuyla alakalı bugün bir karar alacağız. Bu kararımızı da devletimizin ve Kızılayın kendi iç teftiş mekanizmalarıyla çok ivedi şekilde uygulayacağız. Kızılayın içerisinde ciddi bir yapılanmaları yok. Dolayısıyla bu anlamda Kızılayı steril ve temiz bir kurum olarak ifade edebilirim."

"Cumhurbaşkanımız 'Evlerimize dönüyoruz' diyene kadar nöbetimiz sürecek"

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık, darbe girişimi haberini aldıkları saat 22.00 civarında Trabzon'da katıldığı bir cenazenin ardından İstanbul'da döndüğünü anlatarak, "Bunun darbe girişimi olduğunun anlaşıldığı andan itibaren talimatlarımızı tüm afet ve kan birimleri olmak üzere, tüm şubelerimize geçtik." dedi.

Kınık, verdikleri talimata ilişkin şu bilgileri aktardı:

"O talimat şuydu, 'Meydanlara iniyoruz, milletimizin yanında saf tutuyoruz.' Dolayısıyla Ankara ve İstanbul başta olmak üzere o gece meydanlara indik ve milletimizin direndiği, saf tuttuğu noktalarda Kızılaycılar olarak biz de yer aldık. Bu çerçevede Genelkurmay Başkanlığı önünde bir şube başkanımız şehit oldu. Ailesiyle birlikte çıkmış olduğu direniş noktasında şehit oldu. Ancak o süreçten sonra özellikle kan ihtiyacına yönelik yeni mesai düzenlemeleri ve ikram araçlarımızla direnen halkımızın ihtiyaçlarını gidermek için Türkiye'nin tüm meydanlarında, nöbet tutulan tüm demokrasi meydanlarında Kızılaycılar olarak faaliyet gösterdik. Fahri Başkanımız, Onursal Başkanımız, Cumhurbaşkanımız 'Evlerimize dönüyoruz' diyene kadar da bu nöbetimiz devam edecek."

Kaynak: AA / Güncel

Türk Kızılayı Türkiye Kızılay Kınık Politika Güncel Haberler

title