Haberler

Türk Kızılayı Ankara Bölge Toplantısı

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kerem Kınık, "Avrupa'dan Türkiye'ye gelecek 6 milyar avroluk para, büyük ihtimalle şu an görüşmeler o yönde ilerliyor, Kızılay aracılığıyla harcanacak, Kızılayın projeleri aracılığıyla harcanacak" dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kerem Kınık, "Avrupa'dan Türkiye'ye gelecek 6 milyar avroluk para, büyük ihtimalle şu an görüşmeler o yönde ilerliyor, Kızılay aracılığıyla harcanacak, Kızılayın projeleri aracılığıyla harcanacak" dedi.

Bir otelde düzenlenen Türk Kızılayı Ankara Bölge Toplantısı'nda konuşan Kınık, "Kızılaycılığın bir takım oyunu olduğunu" belirterek bu oyunu 148 yıllık geçmişin kültürüyle oynamak gerektiğini ifade etti.

Kınık, geçmişten gelen kurum kültürü sayesinde bu kadar sağlam adımlar atabildiklerini dile getirerek "Kızılay gemisi, iyilik hareketinin amiral gemisidir. Rotamız iyiliktir, insanlıktır ve başka bir ajandamız yoktur. Bizim buradaki tek varoluş gayemiz, gerçekten muhtaç olan insanlara, bizim gibi yaradılışta eşimiz olan kardeşlerimize yardım etmek. Kimisinde hastalık var, kimisinde şifa. Bizim amacımız bunları buluşturmak. Kızılay hareketi, bunun için var." diye konuştu.

Kızılay görevlilerinin günün ihtiyaçlarına çözüm bulabilmek için her an kendini yenilemesi gerektiğini vurgulayan Kınık, bu çerçevede oluşturulan stratejik yönetim çalışmalarının görevlilerin enerji ve inançlarını arttırmaya vesile olacağını söyledi.

Oluşturdukları stratejik planlarda kendilerine birtakım odaklar belirledikleri aktaran Kınık, şöyle devam etti:

"Bundan 5 sene önce deselerdi ki ' Türkiye'de 3 milyon mülteci olacak.' Yani hangimiz bunu öngörebilirdik? Bugün dünyanın en fazla mülteci barındıran ülkesiyiz. Avrupa'dan Türkiye'ye gelecek 6 milyar avroluk para, büyük ihtimalle şu an görüşmeler o yönde ilerliyor, Kızılay aracılığıyla harcanacak, Kızılayın projeleri aracılığıyla harcanacak. Avrupa'nın mülteci veya göç şartlarıyla alakalı standartlarından dolayı göç hizmetlerinin ve AFAD'ın yürütmüş olduğu kamp hizmetlerinin de Kızılay'a devri söz konusu. İş büyük, 22 kamp, 300 bin insan, sorumluluğumuz büyüyor."

Göç İdaresinin, Türk Kızılayından Manisa'da 5 bin kişilik bir kamp kurmasını istediğine işaret eden Kınık, bu kampın o bölgedeki yasa dışı insan trafiğinin azaltılması amacıyla yapılacağını söyledi.

Kınık, eski afet sistemiyle göç sorununun çözülemeyeceğine dikkati çekerek Türkiye'nin dünyanın en büyük kamplarına ev sahipliği yaptığı için yeni bir göç hizmetleri modeli oluşturulması gerektiğini bildirdi.

"Güvenli kan temini projesi"

Türkiye'deki yıllık 2,5 milyon ünite kan ihtiyacının tamamının Kızılay tarafından toplanmasını hedeflediklerini anlatan Kınık, "2005 yılında başlatılmış olan ve gerçekten Kızılayın belki tarihindeki en önemli inisiyatifi olan Güvenli Kan Temini Projesi sayesinde bugün yılda 2 milyona yakın kanı başarıyla topluyoruz. Bu çerçevede yeni hedefimiz, kan hizmetlerinde Türkiye'deki bütün kan sistemini Kızılay'ın güvenli kan çerçevesi içerisine sokmak." şeklinde konuştu.

"Bize ihtiyacı olan bir dünya var"

Türk Kızılayı Genel Sekreteri Ayşegül Genç de gelecek için stratejik yönetim çalışmaları yapılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Türk Kızılayının güçlenmesinin Türkiye ile doğru orantılı olduğunu ifade eden Genç, "Türkiye eskisi gibi değil. Mazlum coğrafyalarda Türkiye'nin etkinliğini, insanlara uzattığı eli görüyoruz. Bu çerçevede Kızılay çok büyük görevler alıyor. Kızılay ile birlikte yurt dışına yaptığım seyahatlerde gördüğüm detaylar, Türkiye'ye olan ihtiyacın göstergesiydi. Bize ihtiyacı olan bir dünya var." dedi.

Açılışın ardından basına kapalı devam eden toplantıya, Türk Kızılayı Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Can, Türk Kızılayı Yönetim Kurulu üyeleri Naci Yorulmaz ve İsmail Hakkı Turunç'un yanı sıra, il şube başkanları ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Kızılayı Kızılay Türkiye Kınık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title