Haberler

Türk Jetlerinin Vurduğu Kandil'den İlk Kareler

Güncelleme:

Türk savaş uçaklarının 3 gün süren hava operasyonları sonucunda PKK'nın Kuzey Irak'ta bulunan kamplarındaki barınak ve depolar tahrip edildi.

Kuzey Irak topraklarında, Türkiye sınır hattına yakın bölgelerde bulunan ve Türk Hava Kuvvetleri tarafından bombalanan PKK kampları görüntülendi.

EN FAZLA HASAR METİNA'DA

Türk jetlerinin Haftanin, Zap, Gare, Metina, Abaşin, Basyan ve Harkuk bölgelerine yaptığı hava operasyonlarının 300 kilometrekarelik bir alanda etkili olduğu görülüyor. En fazla hasara uğrayan Metina Kampı'ndaki kamufle edilmiş barınak ve mühimmat depolarının da imha edildiği saptandı.

DEPREM ETKİSİ YARATTI

Bombalanan bölgelerin yakın köylerde yaşayanlar, hava operasyonlarının kamplarda adeta deprem etkisi yarattığını söyledi. Bazı kamp alanlarının merkezlerinde atılan güdümlü bombaların derin ve geniş çukurlar açtığı görüldü.

KDP DESTEK OLUYOR

PKK kamplarına yakın bölgelerde bulunan Ekmal, Dergele ve Sergele köyleri sakinleri, PKK'lıların Çanak antenlerle yayınları izlediklerini, hava saldırılarını öğrenip önlem almaya çalıştıklarını belirterek, "Bölgede Kuzey Irak Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani'nin liderliğindeki KDP Türkiye'ye destek oluyor" iddiasında bulundular.

KÖYLÜLER YOĞUN OPERASYONLARDA TAŞINMIŞ

Köylüler, hava operasyonlarının yoğunlaştığı günlerde daha uzak bölgelerdeki akrabalarının yanına taşındıklarını dile getirdiler.

Türk Hava Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'taki PKK unsurlarına yönelik hava operasyonlarında Metina kampı ve çevresi de hedef alındı. Barınakları imha eden bombalar yaklaşık 10 metre derinliğinde çukurlar açtı. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türk Hava Kuvvetleri Kandil Dağı Türkiye Irak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (137)

Vatansever:

Bir haftadır bombalıyoruz bir tane leş göremedik ama bir haftada 50 ye yakın Şehit verdik haydi sorumlular, bi gıdım onurunuz varsa istifa edin.

3
106
yanıtYanıtla
kürt oğluMobil-ANDROID:

pkk hainleri bir an önce defolun gidin yeter artık bizlere verdiğiniz zarar. vatanımızı kimse parcalayamaz bizi de ayristiramiyacaksiniz. bu vatan hepimizin.

106
2
yanıtYanıtla
firat capanMobil-ANDROID:

dilerim Allah tan ki o gun yakindir pkk ya kosup bizi bu is it ten kurtarin diyiceksiniz baskan olmamanin faturasi simdi hdp ye sonrada milleten kesilecek bunu bekleyip gurecez isit basa cikamadi pkk pyd edle akp leyle işbirliği içinde siz yatin fatura gelince uyanirsiniz

0
94
yanıtYanıtla
AllahknowsthebestMobil-ANDROID:

Allah'in da izniyle hem PKK hem de IŞİD yok olacak insaAllah, Rabbim askerlerimizin, polisimizin yar ve yardimcisi olsun.

89
3
yanıtYanıtla
ahmet:

Tc yaptığı bombardımanı şiddetle kınıyorum

4
83
yanıtYanıtla
timuçin:

Kara yılanın kellesi kopmalı .

83
2
yanıtYanıtla
romasantaMobil-ANDROID:

isid basiniza musallat oldu kafalarinizi kessin insallah. ikiside pislik(isid pkk) birbirinizi yeyin durun

79
0
yanıtYanıtla
mardin:

Wayyy bee 50 yıllık pkk yi tayyip dize getirdi tarihde hep konuşulacak pkk ya nasıl gecirdigini

71
8
yanıtYanıtla
erdal:

Akp, mhp, chp nin yürekleri varsa hdp, gibi dokunulmazliklarinin kaldırarak normal bir insan olarak girsineler meclise

6
72
yanıtYanıtla
KARAYILANIN KELLESİ:

Bize karayılanın kellesi lazım banane dağlardan daşlardan

72
3
yanıtYanıtla
Tüm 137 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title