Haberler

Türk Jetleri, Sınır İhlali Yapan Savaş Uçağını Vurdu

Güncelleme:

Suriye sınırında çatışmaların sürdüğü Türkmen Dağı bölgesinde sınır ihlali yapan savaş uçağı, Türk jetleri tarafından vuruldu. Düşen uçağın Rus uçağı olduğu açıklandı.

Hatay'ın Yayladağı ilçesine yakın bir noktada bulunan Suriye'nin Yamadi Köyü'ndeki Türkmenlerin barındığı çadırların üzerine bir uçak düştüğü bildildi. Cumhurbaşkanlığı, Türk jetleri SU-24 tipi Rus savaş uçağının düşürüldüğünü açıkladı. Uçağın sınır ihlali nedeniyle düşürüldüğü belirtildi. Genelkurmay Başkanı Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile görüştü.

UÇAKSAVARLA DÜŞÜRÜLDÜ

Cephedeki Türkmen kaynakları, uçaksavar ateşiyle düşürülen kimliği belirsiz uçaktan süzülen paraşüt de gördüklerini söyledi.


"UÇAĞIN ALEV TOPUNA DÖNDÜĞÜNÜ GÖRDÜK"

Habertürk muhabiri Murat Karataş'ın bölgeden bildirdiği bilgiler şöyle, "Sabah saatlerinde Türkmen bölgesi ile ilgili haber hazırlıklarımızı sürdürürken bir anda gökyüzünde savaş uçağı belirdi. Gözler yeni bir bombalama olup olmayacağına dair uçağa döndüğünde uçağın bir alev topuna döndüğünü ve hızla aşağı indiğini gördük."


GENELKURMAY KAYNAKLARI: SINIR İHLALİ YAPAN UÇAK DÜŞÜRÜLDÜ

Bölgedeki kaynaklar, sınır ihlali yapan savaş uçağını Türk jetlerinin düşürdüğünü bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı kaynakları, Suriye sınırında sınır ihlali yapan hangi ülkeye ait olduğu bilinmeyen bir uçağın düşürüldüğünü açıkladı.

ERDOĞAN, GENELKURMAY BAŞKANI'NDAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye sınırında sınır ihlali yapan uçağın düşürülmesi olayını takip ederek bir dizi telefon görüşmesi yaptığı bildirildi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak olaya ilişkin bilgi verdi.

DAVUTOĞLU'YLA GÖRÜŞECEK

Başka yetkililerden de bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyu Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de görüşeceği öğrenildi.

DÜŞÜRÜLEN UÇAK RUS UÇAĞI

Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği ve uyarılara da aldırmadığı için angajman kuralları çerçevesinde düşürülen uçağın SU-24 tipi Rus uçağı olduğu kaydedildi.

TÜRKİYE UYARMIŞTI: KARŞILIK VERİRİZ

Türkiye, Rus savaş uçaklarının Suriye'de Türkmen bölgesine yaptığı bombardımanın ardından Rusya'ya nota vererek, "Sınır güvenliğimiz fiilen ihlal edilirse angajman kurallarımızı uygularız" uyarısı yapmıştı.

LAVROV YARIN TÜRKİYE'YE GELİYOR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un yarın Türkiye'ye gelmesi bekleniyor. Lavrov'un Türkiye ziyaretinde Suriye krizinin ele alınması bekleniyor.

DAVUTOĞLU BİLGİ ALDI

Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'dan bilgi aldı.


IRAK UÇUŞLARI DURDURMUŞTU

Öte yandan Bağdat yönetimi, Suriye ve Irak'taki IŞİD hedeflerine karşı Hazar Denizi'nden fırlatılan Rus Cruise füzelerinin tehlikeli oluşturması nedeniyle dünden itibaren ülkenin kuzeyindeki hava sahasını ticari uçuşlara kapatmıştı. Dün akşam saatlerinde alınan kararla; hava sahasının kapanması nedeniyle başta Türkiye olmak üzere, Ürdün, Körfez ülkeleri ve Avusturya'dan yapılan bütün ticari uçuşlar en az iki gün süreyle durduruldu. Karar çerçevesinde Erbil ve Süleymani'ye yapılan iç hat uçuşları da iki en az iki gün süreyle iptal edildi. Irak Sivil Havacılık Dairesi, kararın, Hazar Denizi'nden fırlatılan Cruise füzeleri ile bölgedeki bombardıman uçağı trafiğinin artması yüzünden alındığını duyurdu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Hulusi Akar Türkiye Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (271)

TürkMobil-IOS:

Bu kürtler tarihe bakarsanız hep haindiler halada hainler ekmek veriyoruz halada hainliğe devam ediyorlar yatacak yerleri yok

21
35
yanıtYanıtla
lazoğlu:

düşen rus uçağı ise türkler kaçacak delik arasın. . bu sefer ruslar türkleri cengizhanın yanına orta asyaya kadar kovalar. .

10
34
yanıtYanıtla
Fatih:

Bu laz filan değildir.

yanıt1
yanıt1
RİZELİ:

Lazoğlu denilen hıyar sen laz falan olamassın. Mertbaba denilen hıyar, lazların vatanı T. C dir. İstiklal harbinde karadenizde rusları nasıl diktiğimizi tarih sana öğretmedimiki lazlara vatansız diyorsun artist.

yanıt1
yanıt2
Rusyasa bitirecek turkiyeyiMobil-ANDROID:

siz kimsiniz ki rusyaya kafa tutuyorsunuz

10
31
yanıtYanıtla
Fatih Osmanoğlu:

Biz Türk''üz sen kimsin ?

yanıt2
yanıt1
Oguz:

Sen kimsin la dazgir..Bizim kim olduğumuzu ninelerin iyi bilir.

yanıt4
yanıt1
EfeMobil-IOS:

Türkiye dügmeye basti ruslarla esadı dedtekleyenlere kapak olsun

21
18
yanıtYanıtla
barbaros:

kürt denilen arsiz siginti türk topraklarindan def edilecek

8
26
yanıtYanıtla
İyi bir Türk Mobil-ANDROID:

Ekmek yediği ülkeye ihanet eden Kürtler çıksın o ülkeden

21
12
yanıtYanıtla
Tüm 271 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title