Haberler

Türk-İş Genel Başkanı Atalay Açıklaması

“(1 Mayıs İşçi Bayramı) Taşeron problemimiz, örgütlenme problemimiz var. İnşallah bu yıl rahat bir şekilde barış ve kardeşlik içerisinde Türkiye’ye haykıracağız” Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Kavlak: "Tamamıyla bu toprağın, işçisinin ve mühendisinin alın teri, göz nuru olan Milli Piyade Tüfeği seri.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 1 Mayıs İşçi Bayramı'na ilişkin, "Taşeron problemimiz, örgütlenme problemimiz var. İnşallah bu yıl rahat bir şekilde barış ve kardeşlik içerisinde Türkiye'ye haykıracağız" dedi.

Başkan Atalay, Türk Metal Sendikasının Kırıkkale'de bir düğün salonunda düzenlediği programın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Tür-İş Başkanlar Kurulu olarak toplandıklarını ve 1 Mayıs'ta Kadıköy'de olacaklarını söyledi.

1 Mayıs'ta Türkiye'nin her yerinde olacaklarını belirten Atalay, şöyle konuştu:

"Özellikle Kadıköy ağırlıklı, İzmir, Ankara, Adana gibi büyük vilayetlerin tamamında olacağız. Kadıköy'de Türk-İş olarak kendimiz kutlayacağız. Katılmak isteyen dernekler, sendikalar ve partiler de davetlidir. Buyursunlar gelsinler. 1 Mayıs'ı orada anlatacağız. Taşeron problemimiz, örgütlenme problemimiz var. İnşallah bu yıl rahat bir şekilde barış ve kardeşlik içerisinde Türkiye'ye haykıracağız."

-Milli Piyade Tüfeği üretimi

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak da Makine Kimya Endüstrisi Kurumunda (MKEK) bazı projelerin imza aşamasında olduğunu söyledi.

MKEK Silah Fabrikası'nda son derece önemli milli bir projenin sonuna gelindiğini anlatan Kavlak, şöyle konuştu:

"Mühendisliğinden işçiliğine, işçiliğinden üretimine, üretiminden montajına, montajından test deneylerine kadar yüzde yüz yerli, yüzde yüz Kırıkkaleli. Tamamıyla bu toprağın işçisinin, mühendisinin alın teri, göz nuru olan Milli Piyade Tüfeği seri üretimlerine başlamak üzeriyiz. Şu ana kadar 200 test üretimi bu ayın sonuna kadar tamamlanacak. Allah izin verirse seri üretim aşamasına geleceğiz. Fakat birileri bir şekliyle Kırıkkale'nin, MKEK'in olan bu tüfeğin üretimini bizden alıp özel sektöre vermek istiyor. Milli Piyade Tüfeği MKEK Silah Fabrikası çalışanlarınındır. Onların olarak da kalacaktır. Bunu herkes böyle bilsin."

Kavlak, bir diğer gelişmenin de Ağır Silah ve Çelik Fabrikası'nda vakumlu çelik üretimiyle ilgili ihalenin son aşamasında olduğunu bildirdi.

Bu ihaleyle 4 bin 500 tonluk dövme pres tezgahının alınacağını ifade eden Kavlak, "Bunun oluru çıktı. Bu tezgah alındıktan sonra Türkiye'de yıllık 300 bin ton olan ihtiyacın sadece 120 bin tonunu Ağır Silah ve Çelik Fabrikası karşılayacak. MKEK'de 200 yeni işçi iş başı yapacak. Böylelikle Kırıkkale bir sanayi şehri olma yolunda dev bir adımı da geride bırakacak" diye konuştu.

Programa, Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, sendika üyeleri ve MKEK çalışanları katıldı. - Kırıkkale

Kaynak: AA / Güncel

Ergün Atalay 1 Mayıs Türk İş Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title