Haberler

Türk-İş Başkanı Atalay: Yeni Düzenleme Taşeron Sistemini Yayğınlatıracak

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, yapılacak taşeron işçi düzenlemesi ile taşeron sisteminin yaygınlaşacağını belirtti.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, yapılacak taşeron işçi düzenlemesi ile taşeron sisteminin yaygınlaşacağını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Resmi Konut'ta, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve DİSK Genel Başkanı Kani Beko ile görüştü. Yaklaşık 35 dakika süren görüşme sonrası Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay açıklama yaptı. Atalay, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile üç konfederasyonun da içinde bulunduğu bir heyet ile işçinin aleyhinde olan 5 madde ile ilgili toplantı alacaklarını belirtti. Atalay, taşeron yasasına ilişkin 5 madde ile ilgili komisyon kuracaklarını belirterek, "Biz 59 maddenin içinde işçinin aleyhine olan tespit ettiğimiz 5 madde var. Bir tanesi yasanın 1. maddesi, 10. maddesi 11. maddesi, 12. maddesi ve 13. maddesinin, biz üç konfederasyon ortadan kalkmasını sendikaların arzu ettiği şekilde düzenlenmesini istiyoruz" dedi.

Atalay, asıl işveren maddesinin mevcut haliyle devem etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bununla ilgili mağdur olan arkadaşlarımız iş müfettişleri raporu ile mahkemeye gitti. Biz bununla ilgili netice aldık. Davaları kazanıyoruz. Ama bu getirilmek istenen değişiklikle biz sıkıntıya giriyoruz. Yani davaları kazanamayacak duruma geleceğiz" diye konuştu. Atalay, özel sektörün taşeronla ilgili eski yönetmelikte müfettiş denetiminin mevcut olduğunu fakat yeni düzenleme ile ortadan kaldırılacağını bildirdi. Atalay, yapılacak düzenleme ile taşeron sisteminin yaygınlaşacağını belirtti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ergün Atalay Türk İş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title