Haberler

Türk Futbolundaki Olaylar Kosova Basınında

Türk futbolunda başlayan şike iddiaları ve tutuklamalar Kosova görsel medyaların başta gelen haberlerinden birini oluşturmakta.

KTV ulusal televizyonu ana haber bülteninin ilk dakikalarını Türkiye futbolundaki gelişmelere ayırmakta. KTV televizyonu

Türkiye Futbolundaki Deprem Durmuyor başlığı altında verilen haberlerde yalnız Türkiye'de değil Avrupa'da da isim yapan Aziz Yıldırım'ın tutuklanması büyük yankı yaratığını ileri sürdü. KTV, Aziz Yıldırım'ın tutuklanması nedeniyle büyük protestoların düzenlendiğini ve polis ile çatışmaların meydana geldiği görüntüleri yayınladı.

KTV, tutuklamaların yanısıra Avrupa'daki yarışmalarda Türkiye temsilcilerinin yerini alıp almayacaği soru işareti içinde olduğunu ileri sürerken, Türk takımlarının Avrupa yarışmalarında yer almadığı halde Kosova da üzüntü yaratacağını da vurgulamaktadır. KTV, Türkiye medyası takımların olaylara karışmasına karşın, Fenerbahçe'yi en büyük suçlu olarak ortaya çıkarmaları gazetecilik açısından etik bir şey olmadığı yorumunu da yaptı .

Kosova Galasaraylılar Derneği Başkanı Orhan Emincik, Tabii ki biz de burada Türkiye'de olduğu gibi bu olayları büyük heyecanla izliyoruz Çünkü bu şike iddiaları ilk önce Türk futboluna büyük zarar vermiştir. İnanıyorum ki bu olaylardan takımlar en az zararla çıkacak. Bence en iyi kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek. Gönül isterdi ki Türkiye temsilcileri Avrupa'da yer alsın fakat UEFA'dan Türkiye Futbol Federasyonu'na büyük tehdit yapılmakta.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title