Haberler

Türk Futbolcular İçin İngiltere Yolu Kapanıyor

Güncelleme:

Yerli oyuncuları destekleme kararı alan İngiltere Federasyonu'nun yeni düzenlemesiyle Türk oyunculara İngiltere yolu kapanacak.

Dünyanın en saygın futbol liglerinden biri kabul edilen İngiltere Premier Ligi'nde yabancı kuralı değişiyor. Yerli oyuncuları destekleme kararı alan İngiltere Federasyonu'nun yeni düzenlemesiyle Türk oyunculara İngiltere yolu kapanacak.

MİLLİ MAÇLARIN % 70'İNDE FORMA GİYME ŞARTI

Fanatik'in haberine göre; Avrupa Birliği ülkeleri dışından gelecek oyuncular için "Son 2 yıl içerisinde FIFA sıralamasındaki ilk 70 ülkenin A Milli maçlarının %70'inde forma giymiş olmak" şartını yeniden düzenleniyor.

BİR KOŞUL DAHA

İngiltere Futbol Federasyonu (FA) bundan böyle AB dışı futbolcularda "Son 2 yıl içerisinde FIFA sıralamasındaki ilk 30 ülkenin A Milli maçlarının %30'unda forma giymiş olma" koşulunu arayacak.

TÜRKLERE ADA YOLU KAPANACAK

Şu anda FIFA sıralamasında 32. sırada bulunan ülkemize ise bu kuralla birlikte İngiltere yolu kapanacak. Öte yandan İngiltere Premier Ligi'nde, bu tedbirlere ek olarak Avrupa Birliği statüsünde bulunan oyuncuların sayısının sınırlandırılması da gündemde.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Avrupa Birliği Spor Haberler

500

Yorumlar (9)

ya havle:

zaten biz de ingiltereye futbolcu basıyorduk :)) bi türk futbolcu var o bile alman vatandaşı olduğu için oynayabiliyor. hel futbolcularımız o seviyeye ulaşsın zaten ingiltere alıyormuş almıyormuş önemli değil

38
0
yanıtYanıtla
KADİR:

TÜHHHH NAPCAZ ŞİMDİ. . . . . . . . . . .

32
2
yanıtYanıtla
SPORT:

sanki kaç tane türk futbolcu vardı ingiltere primier liginde onun için fark etmiyor türkiye açısından.

34
0
yanıtYanıtla
eyvah ki ne eyvah:

bu karar, her sene ingiltere premier lige en az 100 futbolcu gönderen ülkemiz için çok kötü olmuş. bakalım şimdi ne yapacak bizim topçular ve ülke futbolu. .

26
0
yanıtYanıtla
Hasan Akşam:

Evet ya her yıl 50 tane Türk futbolu transferdediliyor da sanki avrupaya (!)

22
0
yanıtYanıtla
aaa:

satmayı da yasaklasanız ne iyi olacak

15
0
yanıtYanıtla
dafsdf:

Zaten giden gidene ya. . . Ondan sınırlama getiyorlar . .

9
0
yanıtYanıtla
ramazan turan:

şu an kaçtane türk futbolcu var acaba ingiltere de

4
0
yanıtYanıtla
Yusuf D.:

Amma saçma bir düşünce, bu iş FİFA sıralamasına bakarmı yahu. . yetenek yetenektir, AB dışında FIFA sıralamasında ilk 30 a girmese bile bir sürü çok yetenekli futbolcular var. . yoksa Dünya Mozambikli Eusebio''yu tanımazdı bu dangalakların kafasında olsaydı Portekiz, zaten İngiltere futbolu böyle salaklar yüzünden geri kalıyor, 20. sıradalar kendileri haberleri yok. Ne demişler. . kaliteli futbolcu Çin''dede olsa alınız :-)

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title